Utövandet av yoga syftar till att sammanfalla ens sinne, kropp och själ med det gudomliga Supreme. Med meditation och olika asanas, en utövare inte bara tankade sin andliga medvetande men är också välsignade med fysiska välbefinnande. Utövandet av yoga är ett motgift mot stress och ångest. Olika yoga asanas, tillsammans med pranayama och meditation är säker krämpor till sjukdomar som artrit, åderförkalkning, bronkit, förstoppning, dyspepsi, tonsillit och många fler. Yoga hjälper också till att bota nervsammanbrott, slagsmål lågt och högt blodtryck och även säkrar en person från kronisk förkylning och hosta. Ur andlig synpunkt, leder yoga till en självmedvetenhet som integrerar kropp och själ för den enskilde. Regelbunden yoga resulterar i mental klarhet och lugn. Meditation ökar kroppsmedvetenhet, slappnar av sinnet, ökar uppmärksamhet och skärper koncentrationen. Genom rätt andningsteknik, dvs Pranayama, kan man få ofrivillig funktioner i luftvägarna mekanismen och vitala energi under kontroll. Genom Pranayama, genom att ändra rytmen av inandning och utandning, kan den vitala energin i kroppen och sinnet styras. Yoga som ett vetenskapligt system, kräver lydnad till vissa regler, principer och metoder för att få tillfredsställande resultat.

En snygg och ren plats är att föredra för yoga. Fastande mage är en annan primär förutsättning för yoga. Efter att ha tagit livsmedel, bör ett vänta två till tre timmar före start med någon yoga asanas. Tillsammans med det, det finns viktiga förutsättningar för att yoga och den främsta är yoga kläder. En yoga kläder bör väljas med omsorg. En yoga-kläder måste vara löst och bekvämt nog så att utövaren kan flytta hans kroppsdelar fritt när de utför olika asanas. Andande tyger, komfort och mångsidighet är tre viktiga komponenter som bör hållas i åtanke när du väljer yoga kläder. Helst naturliga material som bomull och hampa gjort plagg är perfekt för vardagliga yoga sessioner. Den naturliga tyget har svett absorberande attribut. Den kommer således att undvika obehag av svett och kläderna fast vid huden. Dessutom naturfiber kläder är mjuka och bekväma att bära. Spirit Voyage är ett välkänt företag som bedriver erbjuder olika typer av yoga kläder för män och kvinnor. Spirit Voyage's yoga kläder är alla vita färgade plagg, som gjorts i naturfibrer.

En utövare sinne bör vara fri från ångest, stress och oro som han förbereder sig för sin yoga session. I detta avseende utgör musik en integrerad del i yoga sessioner. Musik tros vara en universell healer. Musik som är lugnande för öronen förbättra stämningen i den enskilde att praktisera yoga och meditation. Yoga musik har den kaliber att dra en tanke långt bort från det materiella medvetandet och leda den till en mystisk hög. Det finns olika typer av musik som kompletterar bruket av meditation också. En glädjande Meditation Musik kan skapa ett flöde av melodi som inducerar koncentration i lyssna åtanke. Den yoga musik har makt att påverka och förändra många kroppsliga och mentala aspekter och processer inom yoga utövare. Spirit Voyage är en välkänd skivbolag företag som erbjuder en bred kollektion av Yoga DVD och CD. Musik, som en viktig förutsättning för yoga, har en stark effekt på sinnet och kroppen på lyssnaren. Musik låtar sinnet till extra ordinarie nivåer av perception. De olika ramsor och mantran lugna stämningen och ansluter utövaren att högre mystiska världar.

Sist och inte minst, finns det vissa tillbehör som betraktas som en viktig del av din yoga sessioner. Listan innehåller yogamattor, mattor yoga och kuddar yoga. Den yoga mattor absorbera svett, samt undvika att halka när de utför olika yoga asanas. Spirit Voyage erbjuder yoga mattor som är tätt vävda med tjocka väva bomullsfibrer. Dessa mattor finns i flera färger ränder och kan vara din följeslagare i din yoga och meditation.

Den yoga matta är också en avgörande förutsättning för yoga. Som vi vet är kroppen av människan butiken hus av energi. Öva olika typer av yoga skapar en positiv energi i kroppen. Kroppen av utövaren kan hållas varmt med yogamattor. Den yoga mattor, som är en dålig ledare av energi, hindra den positiva energin i kroppen blir neutraliserade genom att nå golvet och därmed behålla det i själva utövaren. Dessa mattor ger riktig stabilitet för dagliga yoga. Spirit Voyage erbjuder en mängd olika yogamattor med överlägsen dämpning och motståndskraft och därmed erbjuder en halkfri prestanda. Dessa yoga mattorna är tillverkade av naturgummi och är slitstarka och robusta. Dessa är lätta och finns i olika färger. Mattorna är tvättbara och därför kan hållas rent och snyggt.

Den yoga kuddar är utmärkta följeslagare för meditation och perfekt för att utöva Kundaliniyoga. Kuddarna gör sittställningar och meditation mycket lättare, avslappnande knän, fotleder och rygg. Spirit Voyage erbjuder mysiga kuddar som träffande kompletterar meditation. Dessa kuddar är fyllda med bovete skrov. Det ger också dämpning och isolering till utövaren. Kuddarna har praktiskt bärhandtag. Spirit Voyage kosmiska kuddar är unikt utformad som lutar höfterna något framåt, hjälpa utövaren att bibehålla en väl upprätt ställning för nedre ryggen. Avsmalnande vingar kuddar stödja hela längd av låren under långa meditationer. Den centrala cutout kan hälarna för att vila naturligt nära kroppen.

Utövandet av yoga läker många psykiska och fysiska aspekter av en person. Varje typ av yoga har djupgående fysiologiska och psykologiska effekter på individen. I Kundaliniyoga, är livskraften hos en person vaknat vilket resulterar i en djupare insikt. I Hatha yoga är kroppens muskler stärks och tonad och utvecklar självkännedom och lindrar kronisk stress mönster i kroppen. Varje cell i kroppen återupplivas, omorganiseras, stärkta och åter stimuleras med Bikram Yoga. Som ett resultat av en sund kropp och en sund själ uppnås.

Spirit Voyage tar en yogi aspirant till en inre resa där hans sinnen åter föryngras. Slappna av och locka dina sinnen med yoga och meditation musik från Spirit Voyage. Förbered dig för yoga session med Anden Voyage tillbehör och kläder. Upplev den ultimata lyckan i livet och förverkliga en djup koppling till det gudomliga.

Författaren skriver för Spirit Voyage som bedriver erbjuda olika typer av yoga musik och meditation musik . Företaget erbjuder olika cd-och dvd-skivor för att öva Kundaliniyoga och andra yoga för andra yoga former.