Polyp är den medicinska och tekniska termen används för att beskriva en godartad tillväxt sticker ut från alla slemhinneförändringar i människokroppen. Polyper kan komma ur en näsa och bihålor (kallad som näspolyper), i kolon, på magen, i örat. När de växer från näsan, de förs ofta om av en kronisk inflammation som orsakas av en allergi. Men det vi är mest intresserad av är de polyper som växer i kvinnans livmoderhals eller halsen på kvinnors livmoder, där orsaken till sådan tillväxt förblir okänd.

Livmoderhalsens Polyp

2 till 5 procent av den kvinnliga befolkningen har livmoderhalscancer polyper. På kvinnans livmoderhalsen, polyper nästan alltid godartade eller icke-cancerogena. Detta oavsett om de följer av de livmoderslemhinnan själv eller från livmoderhalsen, i vilket fall blödningar kan iakttas efter samlag.

De goda nyheterna om polyper är att de kan tas bort enkelt genom din läkare eller till och med din vårdcentral när polyperna är synliga och fortfarande liten.

Andra polyper som de ligger i kvinnans livmoder måste avlägsnas kirurgiskt med hjälp av en narkos. Även i dessa fall är vävnadens normalt skickas för mikroskopisk analys för att säkerställa att tillväxten inte är maligna.

Orsakerna till livmoderhalscancer Polyper

Varför kvinnor får livmoderhalscancer polyper fortfarande en stor fråga, men det är säkert att en cervikal polyp sker med något av följande:

Kvinnan kan ha en onormal reaktion på onormalt höga nivåer av det kvinnliga könshormonet kallas östrogen
Hon kan ha exponerats för kronisk inflammation
Hon kan lida av tilltäppta blodkärl i hennes cervix

Med livmoderhalscancer polyper är inte en ovanlig händelse i kvinnor, särskilt för dem som är över 20 år gammal och har varit gravid. Å andra sidan, livmoderhalscancer polyper är inte vanligt bland unga kvinnor som inte haft sin menstruation ännu. Och oftast kvinnor har en polyp tillväxt bara, men andra kan ha ett par eller mer.

En stor andel av dessa livmoderhalscancer polyper inte orsakar några symtom. Vissa polyper men kan blöda efter samlag eller mellan menstruationerna. Dessa polyper förekommer normalt rödaktiga rosa och kan halv tum i storlek. När de blir infekterade, kommer kvinnan märker en puslike utsläpp från hennes vagina.

Diagnos och behandling av cervikal Polyper

En läkare kommer att kunna upptäcka en cervikal polyp efter ett bäckenben undersökning. När en polyp orsakar utsläpp och blödning, kan de tas bort under den här bäcken granskning utan behov av ett bedövningsmedel. I fall där blödning uppstår efter borttagning av polyp, ett silver nitrat kan tillämpas på det drabbade området för att stoppa blödningen.

När blödningen och ansvarsfrihet fortsätter även efter borttagning av polyp,

ett vävnadsprov som linjerna i livmodern kommer att undersökas för att utesluta livmodercancer och ett Pap-test eller ett cervixcytologi kommer att göras för att utesluta cancer i livmoderhalsen.

Abortklinik Ft Lauderdale . Dr James S. Pendergraft öppnade pillret Orlando abort i mars 1996 att erbjuda ett komplett utbud av vård för kvinnor, även abortkliniker i Orlando, fysiska undersökningar, familjeplanering, rådgivning, laboratorietjänster och sexuellt överförbara sjukdomar screening och rådgivning.