Polip është termi mjekësor dhe teknike të përdorura për të përshkruar një rritje të mirë i dalë nga ndonjë cipë mukozë në trupin e njeriut. Polyps mund të dalë nga hunda e dikujt dhe sinuses (i quajtur si polyps hundës), në dy pika, në stomak, në vesh. Kur ata rriten nga hundë, ata janë sjellë shpesh në lidhje me një inflamacion kronik të shkaktuar nga një alergji. Por një ne jemi më të interesuar janë ata polyps që rriten në qafën e mitrës, ose gruas qafën e mitrës e grave ku shkak për rritjen e tillë mbetet e panjohur.

Polip qafës

Rreth 2-5 për qind të popullsisë femërore kanë polyps qafën e mitrës. Në qafën e mitrës të gruas, duke polyps janë pothuajse gjithmonë të mirë apo jo i keq. Kjo është pavarësisht nëse ato dalin nga rreshtim të mitrës vetë ose nga qafën e mitrës, në të cilin rast disa gjakderdhje mund të vërehet pas marrëdhënieve seksuale.

Lajm i mirë për polyps është se ato mund të hiqen lehtë nga mjeku juaj mjekësor apo edhe nga mjeku juaj kur polyps janë të dukshme dhe akoma i vogël.

polyps të tjera si ato që ndodhen në barkun e gruas do të duhet të hiqen operacione me përdorimin e një anestezion të përgjithshëm. Gjithashtu, në këto raste, ind është dërguar për analizë mikroskopike normalisht për të siguruar rritjen e nuk është i lig.

Shkaqet e Polyps qafës

Pse gratë merrni polyps qafës ende mbetet një pyetje e madhe, por është e sigurtë se një polip qafës do të ndodhë me ndonjë nga të mëposhtmet:

Gruaja mund të ketë një reagim të parregullt për të parregull nivele të larta të hormon femra e njohur si estrogjenit
Ajo mund të ketë qenë e ekspozuar ndaj një inflamacion kronik
Ajo mund të vuajnë nga enët e gjakut i bllokuar në zverk e saj

Duke polyps qafës nuk është një ngjarje e pazakontë në femra, sidomos për ata që janë më shumë se 20 vjet të vjetra dhe kanë qenë shtatzënë. Në anën tjetër, polyps qafës së mitrës nuk janë të zakonshme midis grave të reja që nuk kanë pasur menstruacionin e tyre ende. Dhe zakonisht gratë kanë një rritje polip vetëm, edhe pse të tjerët mund të kenë një çift ose më shumë.

Një përqindje e madhe e këtyre polyps qafës së mitrës nuk shkakton asnjë simptomë. Disa polyps megjithatë mund të marr gjak pas marrëdhënieve seksuale apo ndërmjet periudhave menstruale. Këto polyps zakonisht shfaqen trëndafili ngjyrë të kuqe dhe mund të jetë gjysmë inç në madhësi. Kur ata bëhen të infektuar, gruaja do të vini re një shkarkesë puslike nga vagina e saj.

Diagnoza dhe Trajtimi i Polyps qafës

Një mjek do të jetë në gjendje të zbulojë një polip qafës, pas një vizite te kujdesshme mjeksore. Kur një polip shkakton shkarkimin dhe gjakderdhje, ata mund të hiqet gjatë kësaj vizite te kujdesshme mjeksore, pa nevojën për një anestezion. Në rastet kur gjakderdhjes ndodh pas heqjes së polip, një nitrat argjendi mund të aplikohet në zonën e prekur për të ndaluar gjakderdhje.

Kur e gjakderdhje dhe shkarkimin vazhdon edhe pas heqjes së polip,

një mostër e indeve që linjat e mitrës do të shqyrtohet për të qeverisur nga kanceri endometrial dhe një e Pap test ose një Citologjia qafës do të bëhet për të qeverisur nga kanceri i qafën e mitrës.

Klinika Ft Lauderdale Aborti . Dr James S. Pendergraft hapi Pilula abort Orlando mars 1996 për të ofruar një gamë të plotë të kujdesit shëndetësor për gratë, duke përfshirë edhe klinika aborti në Orlando, analiza fizike, planifikimin familjar, këshillim, shërbime laboratorike dhe sëmundje seksualisht të transmetueshme shqyrtimit dhe këshillimit.