Ektopične trudnoće je jedan od najtužniji stvari koje se mogu dogoditi za vrijeme trudnoće. To je trudnoća koje se ugrađuju izvan maternice. Tipično, trudnoća razvija u zdjelici ili trbušne regije. Najčešći oblik ektopične trudnoće je Tubal trudnoće, što znači da je trudnoća u jajovode.

Što se događa u ektopične trudnoće je da fetus proizvodi enzime koji im omogućuju da se ugnijezdi na razne vrste tkiva, omogućujući mu da se priložiti na drugim mjestima osim u maternicu. Ova vrsta trudnoće je posebno opasno, jer to može oštetiti unutarnje tkivo u nastojanju fetusa do dovoljne zalihe krvi. Ovo stanje je ono što čini ektopične trudnoće vrlo opasno. Kada je to slučaj, postoji potreba prekinuti trudnoću kako ne bi mjesto žene u većoj opasnosti.

Koji su uzroci izvanmaterične trudnoće?

Postoje različiti faktori koji uzrokuju ektopične trudnoće. Jedna od njih je visoka životna dob za trudnoću. Zabilježeno je da većina žena koji su iskustvo izvanmaterične trudnoće su oni koji su začeti u 40-im. Osim poodmakloj dobi, sljedeće su drugi faktori koji doprinose nastanku ektopične trudnoće:

) Upalne bolesti u zdjelici regiji. To je zato što bolest zdjelice u regiji mogu uzrokovati scarring od tkiva tamo. b) InfertilityC) Korištenje ili IUD intrauterine deviced) Oni koji su je kroz Tubal surgerye) Smokingf) Prethodno iskustvo ectopic pregnancyg) Oni koji su bili podvrgnuti Tubal podvezivanja

Koji su simptomi izvanmaterične trudnoće?

Tijekom ranoj fazi izvanmaterične trudnoće, simptomi mogu biti suptilna ili teško detektirati. Štoviše, jer je to ranoj fazi trudnoće, neki simptomi mogu se lako zamijeniti s drugim poremećajima. Zato je uvijek važno paziti nikakve simptome da trudnica može osjetiti.

Simptomi izvanmaternične trudnoće uključuju sljedeće:

) Bolno urinationb) bol u donjem trbuhu areaC) vaginalno krvarenje. To je zbog pada razina progesterona, što može izazvati krvarenja d) bol tijekom utroba movemente) Rame painf) žena može osjećati grčeve ili osjetljivost na obje strane zdjelice

Kako bi trebali rukovati izvanmaterične trudnoće

Otkrivanje ranih ektopične trudnoće je vrlo kritični faktor u osiguravanju da majke život će biti spašen. To je razlog zašto uskoro-to-biti majke trebaju imati redovite prenatalne pregled znati stanje vašeg trudnoće. Izvanmaterične trudnoće postavlja ozbiljne opasnosti na život žene. Zbog prirode trudnoće, ovakvo stanje se naziva zdravstvenom osiguranju, što zahtijeva hitnu prekid trudnoće. Prestanak trudnoće mora biti učinjeno prije moguće kako bi se spriječilo unutarnje krvarenje koje mogu dovesti do šoka. Međutim, za one koji imaju pristup odgovarajuće medicinske ustanove, šanse za unutarnjeg krvarenja i smrti iz toga proističu uvelike se smanjuje. Ali sve to ovisi o ranom otkrivanju stanja.

Tampa abortus klinika , osnovana je dr. James Pendergraft. Naša Tampa Pobačaj ordinacije Ponuda najnovije, najsigurniji i većina naprednih tehnika za osiguravanje ne-kirurški, medicinske i kirurške metode, uključujući pobačaj pobačaj tabletu u Tampa. Za daljnje informacije, uključujući planiranje porodice, molimo posjetite našu web stranicu premijere. www.womenscenter.com