Anorexia është një çrregullim në të cilën një person do të shmangë të hahet apo hani sa më pak të jetë e mundur për të shmangur fituar peshë. Kjo është parë zakonisht tek të rinjtë, më të gjatë fazave të tyre pubertet. Një individ anorexic vuan nga çështjet intensive humbje peshe. trupi i tyre është zakonisht 15% nën peshë ideale. Anorexics janë shumë të dobët, por ata ende besojnë se ata janë mbipeshë. Me pak fjalë, ata kanë një frikë e gjetjes yndyrë. Kjo është arsyeja pse ata zhvillojnë zakone të gabuara dietë. Anorexia është më shpesh në vajzat adoleshente se sa djemtë. Vetëm 10% e të gjithë pacientëve janë meshkuj anoreksi.

Një anorexic mendon se ajo është mbipeshë edhe në qoftë se ajo është e rëndë hollë ose është tashmë shumë i sëmurë. Më keq, ajo mund të jetë në pragun e vdekjes për shkak të gjendjes së saj. Anorexia është shumë e zakonshme për njerëzit me këmbë të lartë socio-ekonomike. Personave të cilët jetojnë në një botë ku njerëzit rreth tyre janë të dobët kanë tendencë për të zhvilluar anoreksi. Valltare, modele, dhe aktoret zakonisht vuajnë nga ky çrregullim. Anorexia nervosa është një çështje e shëndetit që përfshin aspekte neurobiological, psikologjike, sociologjike dhe e personit. Dhe kjo është një gjendje që mund të çojë në komplikacione të rënda si vdekja.

Simptomet e Anorexia

Ashtu si çdo çrregullim tjetër, anorexia nervosa ka simptoma të ndryshme, edhe pse disa prej pacientëve nuk i përjetojnë ndonjë prej tyre në të gjitha. Simptoma e parë është një mospërputhje e peshës me moshën e saj, të ndërtuar, dhe lartësi.

Simptoma të tjera të anoreksi janë:

1) Mungesa e periudhës menstruale për 3 muaj rresht 2) Refuzimi për të ngrënë në brishtësi publike 3) Ankthi 4) Dobësia 5) të lëkurës 6) Mezi mbushesh me fryme 7) mani jo normale për konsum kalori

Simptomet e anoreksi mund të vërehet fizikisht, behaviorally, emocionalisht dhe psikologjikisht. Anorexia mund të jetë i lidhur me rrjedhjen e gjakut për të reduktuar lobes bote për shkak të urisë. Simptomet e anoreksi në karakteristikat e së fizike mund të përcaktohet lehtë. Ekstreme humbje peshe, rrëgjuar e rritjes, reduktuar metabolizmin, i hedh lëng i flokëve, vazhdimisht ndjenja të ftohtë, dhe kapsllëk janë disa nga çështjet e përbashkëta ekspozuar nga pacientët anorexic.

Simptomeve psikologjike e anoreksi përfshijnë perfectionism, imazhin e deformuar trupi, njohuritë e të varfër, dhe mendimet obsesiv në lidhje me ushqimin dhe pesha. Në anën emocionale, simptomat e anoreksi janë të ulëta vetëbesim, fobi mbipeshë, depresioni klinik, dhe disponimin. Excessive ushtrimit, kufizim të ushqimit, i dobët, vetë-dëm, tendencat për vetëvrasje, dhe duhet të peshojnë vazhdimisht janë simptomat e këtij çrregullimi në aspekt të sjelljes.

Shkaqet e Anorexia

Nuk ka asnjë arsye të caktuar anoreksi që ka qenë vendosur. Megjithatë, hulumtimet në fushën mjekësore dhe psikologjike, janë vazhdimisht duke eksploruar të shkaqeve të mundshme të këtij çrregullimi.

Anorexia zakonisht fillon me presion të jenë të hollë dhe atraktiv. Ekspertët thonë se kjo gjendje mund të sjella nga mosfunksionim në familjet e pacientëve anorexic. Një lloj i veçantë i mosfunksionim ndërmjet anëtarëve të familjes është interdependency. Në këtë rast, anëtarët e familjes nuk do të gjejnë identitetin e tyre si individë. Në fëmijët, mosfunksionim mund të përfshijnë frikën e rritjes.

Si të dhuroni Anorexia

Ashtu si çdo çrregullim të hahet të tjera, anoreksi nuk kërkon shtrimin në spital - me përjashtim të rasteve kur humbje të rënda në peshë është vërejtur, duke çuar në funksionet e organeve të dëmtuar. trajtimet spitalore për anoreksi janë të përqendruar në zëvendësimin e ushqyesve vitale në trupin e pacientit. Pacientët duhet të fitojnë 1-3 pounds në javë për të adresuar problemin. Trajtimi i përgjithshëm për prek anoreksi të fitojë peshë. Kjo është një gjendje që mund të trajtohen nga një mjek apo një psikolog klinik, varësisht nga progresion të çrregullim.

Aborti Klinika , është themeluar nga Dr Xhejms Pendergraft. Ynë EPOC Aborti Klinika Ofrimi i fundit, dhe më e avancuar teknikat më të sigurta për sigurimin e-kirurgjikale, mjekësore dhe kirurgjikale abort metodave jo duke përfshirë Pilula aborti në Florida. Për informacione të mëtejshme, duke përfshirë planifikimin e familjes, ju lutem vizitoni faqen tonë të internetit premierë. www.womenscenter.com