Gonorrea është një sëmundje seksualisht të transmetueshme që shkaktohet nga bakteret, dhe kjo ndikon në membranën mukozë kryesisht nga organe gjenitale dhe traktet urinar. Këto pjesë u bë i përflakur me pa zhvillimin e simptoma të tjera. Ajo karakterizohet nga një shkarkesë akut purulent dhe e dhimbshme apo të vështira urinimit. Në më të gra, gonorrea nuk kanë simptoma. Gonorrea është shumë ngjitëse, dhe kjo është shkaktuar nga Neisseria gonorrhoeae organizmi. Në meshkujt, kjo sëmundje fillon si një infeksion i anijes që mbart urinës dhe të spermës, dhe atë në gratë e infekton qafën e mitrës. Nëse kjo mbetet nuk trajtohet, gonorrea ka të ngjarë të rezultojë në një gjendje më serioze dhe të komplikuara mjekësore.

Përshkrimi i Sëmundjeve

Gonorrea prek të gjithë njerëzit e çdo moshe, race, dhe nivelet socio-ekonomike. Shumica e rasteve të raportuara të gonorresë erdhi nga klinikat publike vetëm. Por si sëmundje të tjera, disa individë janë më të prirur për këtë sëmundje se të tjerët. Disa adoleshentët dhe të rriturit e rinj janë grupet me rreziqet më të lartë për shkak se ata janë në mesin e individëve të cilët kanë partnerë të shumta gjinisë dhe ata që e përdorin nuk kontraceptimit pengesë gjatë raportit seksual. Të dy burrat dhe gratë mund të jenë prekur nga kjo sëmundje përmes metodave të ndryshme të sjelljeve të kontaktit seksual. Ky lloj i sëmundjes është transmetuar lehtë, dhe femrat kanë një shans të lartë të kontraktuese sëmundje pas vetëm një ballafaqohen seksuale me një mashkull e infektuar. Kjo sëmundje mund të transmetohen nga një nënë e infektuar të fëmijëve të saj gjatë lindjes.

Shkaqet dhe simptomat e Sëmundjeve

Siç tha më parë, kjo sëmundje mund të transmetohen lehtë. Ajo mund të përhapet nëpërmjet:

* Kontakt e lëngjeve me një person të infektuar

* Kontakt seksual me një person të infektuar

* Nuk është një shans yndyrë, një e mirë 60 për qind të kontraktuese sëmundje vetëm me një të ballafaqohen seksuale me një person të infektuar. Simptoma zakonisht tregojnë një ditë apo vetëm dy javë pas counter fillestar me këtë sëmundje. Megjithatë, ka disa nivele që nuk tregojnë simptome.

Ata që janë të infektuar me gonorre të tregojnë simptome e mëposhtme:

* Shpeshta dhe urinim dhimbshme

* Dhimbshme dhe të fryrë uretër

* Trashë, të bardhë, verdhë ose lirimin e përgjakshme nga penisi ose vaginë

* Përzier

* Vjella

* Fever

* Dridhura

* Dhimbje gjatë raportit seksual

* Dhimbje fyti dhe dhimbje kur gllabërim për infeksion me gojë

* Kruarje të zorrës së trashë, shkarkimit zorrës së trashë, dhe ka një thirrje të vazhdueshme për të hequr të brendshme për infeksion anal

* Për gratë, simptomat janë të shoqëruar me dhimbje të barkut dhe gjakderdhje përparim në periudhën e menstruacioneve

Diagnoza dhe Trajtimi i Sëmundjeve

Diagnoza fillestare e gonorresë do të bazohet në simptomat, historia seksuale, si dhe disa faktorë rreziku dhe sjelljet. Një test laborator do të jetë gjithashtu e nevojshme për të kompletuar të diagnozës. Disa nga këto teste janë gram errësirë, ELISA ose enzimë të lidhura shqyrtim immunosorbent, dhe testi ADN hetim.

Antibiotikët janë droga kryesore që përdoren në trajtimin e gonorresë për shkak se ajo është një sëmundje bakteriale. Por kohët e fundit, ka disa bimeve dhe minerale që janë përdorur për të plotësuar trajtimin e sëmundjes. Këto mund të përfshijnë zink, multivitamins dhe komplekset e minerale, vitaminë C, madje dhe hudhër. Disa penicilina dhe derivatet e penicilinë janë gjithashtu të përdoret për trajtimin e gonorresë allopathic.