Цервикални полип је бенигни тумор који се налази на површини грлића материце канала. Они могу да изазову неправилна менструалног крварења, али чешће, да не показују симптоме. Узрок ове врсте рака није у потпуности разумео стручњака. То може бити резултат инфекције или дугорочне и хроничне упале, ненормалан одговор на повећање нивоа естрогена, и загушења крвних судова у цервикални канал.

Дијагноза цервикалних полипа је релативно лако, јер се може лако видети лекара. Они Чини се да глатко стабљике са црвеном или љубичасте боје и провирити из цервикалног канала.

Уобичајени симптоми

Нормално, не би било симптома цервикалног полипа, али за с времена на време ова болест се карактерише:

* Абнормалне вагинално крварење које се јавља између менструације, после менопаузе, након сексуалног односа, и после доуцхинг. * Цервикални полипи могу бити упаљене али ретко се заразе * ненормално тешке периоде или менорагија * Бела или жута слуз пражњење, које се често називају леуцоррхеа * Постоји само неколико познате симптоме ове инфекције, а понекад су чак и неприметан. Жена мора да има годишње провере за процену њеног репродуктивног здравља.

Фактори ризика и превентивних мера

* Фактор ризика за потребе цервикалног полипа повећава код жена са дијабетесом мелитусом и повратних вагинитис и Цервицитис. Цервикални полипи никада стварно десити пре почетка менструације. Обично се види код жена у репродуктивном добу. Највише подложни болести су жене старости од 40 до 50 година. То је такође рекао да грлића материце полипи се наћи на инцидената који покрећу производњу хормона. Труднице имају већи ризик, због промене у нивоима хормона, евентуално од повећане производње циркулишућих хормона превише. * Постоје мере које могу помоћи у спречавању инфекције и то су: * Носите памучне гаће или доњег рубља црево са памучним препоне. Ово помаже у спречавању нагомилавања вишка топлоте и влаге. Топлота и влага чини жене осетљиве на вагинални и цервикални инфекција. * Да ли ваш партнер носите кондом сваки однос. То смањује ризик од сексуално преносивих инфекција.

Третирање грлића материце полипи

* Кроз једноставна операција, цервикални полипи могу да се уклоне. Хоботница ће се окренути и нежно уклања током операције. У једној методи, хируршки ниска је приложен око базе и пуцати је одсечен. База ће бити уклоњена кроз елецтроцаутери или ласерски третман. Након операције, пацијентима се саветује да се у антибиотике чак и ако нема знакова инфекције. Неки цервикалног полипа нису нужно канцерогеним, али су они и даље шаљу у лабораторију на даљу анализу. Такође, то је прилично немогуће полипи да расте назад, али има случајева понављања.

Фт. Лаудердале Женска клиника , основана је др Џејмс Пендерграфт. Наш Фт. Лаудердале Прекид трудноће Клинике Нудећи најновије, најсигурнији и најнапреднијих техника за пружање не-хируршки, медицински и хируршки методе абортуса, укључујући абортус пилуле у Фт. Лаудердале. За даље информације, укључујући планирање породице, молимо посетите наш вебсајт премијера. ввв.воменсцентер.цом