Sterilizimi është procedurë kirurgjike që lë qoftë mashkull ose femër paafta për të riprodhuar. Kjo është një metodë e kontrollit të lindjes. Ashtu si çdo procedurat e tjera kontraceptive, kjo shumë i konsideron faktorë e pse duhet të merrni në të. praktikë Femrat këto lloje të procedurave të kontrollit për të shmangur dhimbjet e punës. Disa aspekte janë duke u dhënë konsideratë të kujdesshëm para se të shkojnë nëpër hapat që mund të çojë përfundimisht paaftësinë e lindjen e fëmijëve.

Llojet dhe Metodat e sterilizim

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës vetëm, rreth një e treta e popullsisë së çifteve të martuara që janë të prirura për të miratuar disa metoda të planifikimit familjar zgjidhni sterilizim. Procesi i Sterilizimi duhet gjithmonë të menduar për të si diçka të përhershëm dhe i pakthyeshëm. Megjithatë, me avancimet mjekësore që kemi, për çiftet që ndryshojnë mendjen e tyre dhe do të duan të vazhdojnë të kenë më shumë fëmijë, tani ka operacione dhe procedurat që lidhen tubat e duhur për të rivendosur pjelloria e personit.

Në vijim janë vetëm disa nga metodat e përdorura për sterilizim:

Vazektomi (për meshkuj). Differentia Vasa, ose tubat që lidhin testicles të prostatës janë të prerë dhe të mbyllura. Kjo është për të parandaluar rrjedhën e spermës përmes sistemit të organit riprodhues mashkull, në mënyrë për të parandaluar atë nga i ngopur partnerin e tij. Pas një vazektomi, e cila merr vetëm rreth 20 minuta për të bërë, njerëzit janë të këshillohen të përdorin metoda të tjera kontraceptive për një kohë si disa spermë mund të ketë qenë ruajtur në Fshikëza farës.
Tubal Ligation (për femra). Kjo është një operacioni kryhet ku tubat fallopiane të organit riprodhues femra janë të lidhura, bllokuar, ose të shkurtuar të çaktivizoni procesin e fertilizimit në organin riprodhues të gruas. Procedura është më i komplikuar se sa vazektomi në burrat si ky kërkon përdorimin e përgjithshëm ose rajonal anestezi përpara se të bëjnë prerje të barkut. Procesi mund të jetë vendosur menjëherë pas lindjes apo të nesërmen, ose mund të jenë të planifikuara që më parë si një operacioni zgjedhore.
Hysterectomy (për femra). Kjo është një procedurë kirurgjike në të cilën mitër është hequr për të parandaluar disa lloje kanceresh dhe trajtimin e disa çrregullimeve dhe si rezultat i shtatzënisë është penguar gjithashtu.
Tredhje (për meshkuj). Kjo është një procedurë ku testicles janë hequr kirurgjike dhe është i lidhur zakonisht me efekte të tilla si bindje, reduktuar sjelljet seksuale, dhe për të fituar peshë më të shpejtë.

Are You Ready?

Para se të burrat dhe gratë i nënshtrohen ndonjë nga këto procedura, ata kanë për të referuar në partnerët e tyre respektive, nëse ata janë të gatshëm për të marrë sterilizuara, ose në qoftë se ata janë kandidate të mirë që t'i nënshtrohen procedurave të tilla. proceset e tilla janë vendime të mira sidomos kur arsyeja për këtë është për të parandaluar shtatzënitë e tjera të padëshiruar, ose kur bëhet shtatzënë sërish do të paraqesin të rrezikshme për nënën dhe shëndetit të fëmijëve mençur. Gjithashtu, prindërit përgjegjës të zgjedhë të ketë vazektomi ose ligation Tubal, kur ata nuk janë më të aftë financiarisht për të marrë shtatzënë dhe rritjen e një fëmijë më shumë. Sigurisht, në shëndetin e pacientit duhet të jetë faktori kryesor për të marrë parasysh në raste të tilla.

Pilula Aborti . Dr James S. Pendergraft hapi Pilula Aborti Ft. Lauderdale mars 1996 për të ofruar një gamë të plotë të kujdesit shëndetësor për gratë, duke përfshirë edhe klinika aborti në Orlando, analiza fizike, planifikimin familjar, këshillim, shërbime laboratorike dhe sëmundje seksualisht të transmetueshme shqyrtimit dhe këshillimit.