Çfarë është perimenopause dhe si ndryshojnë nga menopauzë më shumë ceremoni i njohur? Kur mund të fillojë një grua të përjetojnë perimenopause dhe çfarë simptome mund të presim që ajo? A është diçka perimenopause se të gjitha gratë do të përballen? Perimenopause është në të vërtetë në fazën që ndodh para se një femër shkon në menopauzë. Kjo periudhë kalimtare shpesh pritet të ndodhë kur një grua hyn 40 e saj, por është gjithashtu e njohur të ndodhë që të '30 një grua në disa raste.

Shenjat dhe simptomat e perimenopause

Fillimi i perimenopause në një grua është në fakt një shenjë që vezoret e saj janë ngadalë në ulje të prodhimit të tyre estrogjenit. Kjo mund të zgjasë deri në një grua në të vërtetë fillon menopausal viteve të saj, në kohën kur vezore e saj të ndaluar prodhimin dhe lëshimin e vezëve. Shenja dhe simptome të cilat janë të përjetuara nga gratë që i nënshtrohen perimenopause përfshijnë si në vijim:

Ndryshimet në makinë seksi dhe ndryshime të tjera të lidhura me seksin. Të përfshira në simptome që një grua mund të përjetojnë një rënie në epsh e saj dhe mundësinë e thatësi vaginale, si dhe parehati gjatë marrëdhënieve seksuale.

Një rritje e dukshme në periudhën problemet e lidhura. Kur nje grua fillon të përjetojë periudha të rregullta, kur ato janë përdorur për periudha të rregullta mujore dhe kur ajo përvojat e një periudhe të tillë lidhur me problemet si ndjeshmëri të gjirit në rritje dhe një rritje të simptomeve sindrom premenstrual, është e mundur që ajo po kalon perimenopause.

disponimin dhe hot flashes. Këto janë simptoma që janë të lidhur zakonisht me menopauzë, dhe gratë që janë duke kaluar nëpër perimenopause mund të presin që t'i nënshtrohen këto simptome si.

probleme urinar. Një grua mund të përjetojnë probleme urinar kur janë duke përjetuar perimenopause. Të përfshira në simptomat janë të rrjedhjes urinar kur një grua kollitet ose teshtin dhe nevoja për të shkuar dhe të urinoj më shpesh se ato janë përdorur për të.

Lodhje dhe probleme me gjumin. Lodhje dhe vështirësi në marrjen e shënuar për të fjetur është gjithashtu një tjetër një nga simptomat që lidhen me perimenopause.

Sa kohë mund të vuajë nga perimenopause grua?

Gratë që të gjeni se ata janë duke përjetuar mbi-simptome të përmendura në fakt mund të presin të kalojnë nëpër këto për një periudhë prej disa muaj në disa vjet. Disa femra mund të përjetojnë simptoma të perimonopausal që mund të zgjasë për sa kohë që 10 vjet, ose për aq të shkurtër sa një muaj vetëm ca. Gjatësia mesatare e kohës një grua mund të presin që të përjetojnë perimenopause është rreth 4 vjet. Perimenopause simptome fund, kur një grua ka përjetuar një vit të menopauzës ose kur ajo ka pasur një vit pa periudhë të saj.

Si të Minimize parehati të Simptomet Perimenopausal

Ka shumë mënyra për të ndihmuar në uljen e siklet që një grua mund të përjetojnë kur kalon perimenopause. Një nga gjërat që gratë mund të bëjnë, kur ata janë duke vuajtur nga hot flashes lidhur me këtë dukuri është që të marrë dozë të ulët pilula kontraceptive. Kjo mund të bëhet për një periudhë të shkurtër. Një tjetër metodë është për të marrë injeksione progesterone. Këto duhet të bëhet vetëm me këshillën e një gjinekologun për të shmangur komplikacione dhe probleme të tjera.

Tampa Aborti Klinika , është themeluar nga Dr Xhejms Pendergraft. Ynë Tampa Aborti Klinikat Ofrimi i fundit, dhe më e avancuar teknikat më të sigurta për sigurimin e-kirurgjikale, mjekësore dhe kirurgjikale abort metodave jo duke përfshirë Pilula abortit në Tampa. Për informacione të mëtejshme, duke përfshirë planifikimin e familjes, ju lutem vizitoni faqen tonë të internetit premierë. www.womenscenter.com