Livmodern polyper hänvisar till ökad tillväxt av celler som finns på den inre livmoderväggen. Detta är vanligen ses i livmoderslemhinnan eller endometrium lager, varför det ibland kallas endometriepolyper. Storlekar varierar från några millimeter till flera centimeter. Dessa celler är knutna till livmoderväggen med en stor bas eller en tunn stjälk. En kvinna kan endast ha en livmoder polyp men antalet kan öka också. De flesta uterin polyper kvar inne i livmodern men det finns tillfällen då de kan sticka ut genom öppningen i livmodern eller livmoderhalsen och så småningom in i slidan.

Tecken, symtom och riskfaktorer

Uterin polyper vanligtvis inte uppenbart några symptom och så att de kan vara svåra att upptäcka. Några av de tecken på livmodern polyper är:

* Oregelbunden mensblödning som att ha täta och oförutsägbara perioder och dessa perioder har oregelbunden längd och tyngd

* Blödning mellan menstruationerna

* Alltför kraftiga menstruationer

* Blödningar även efter menopausen

Kvinnor har större risker om de är överviktiga, har högt blodtryck, i läkemedelsbehandling för bröstcancer, och om de hade eller har för närvarande hals polyper och andra vaginal infektion.

Diagnostisera och behandla livmodern Polyper

Om läkaren misstänker att du har livmoder polyper, han eller hon kommer att utföra en serie av test för att kontrollera sjukdomen process. Dessa undersökningar är transvaginalt ultraljud, hysteroskopi, och skrapning.

* Transvaginalt ultraljud. En enhet kommer att införas i slidan och detta kommer att skicka ut ljudvågor för att skapa en bild av livmodern. De flesta uterin polyper kan visualiseras med denna metod.

* Hysteroskopi. Detta är en form av behandling varvid en tunn upplyst teleskop kommer att införas genom slidan och livmoderhalsen, och sedan in i livmodern. Detta kommer att möjliggöra en fullständig undersökning av livmodern och läkaren kommer att kunna ta bort livmoder polyp när den hittas.

* Skrapning. Liksom hysteroskopi är detta en form av behandling vari läkaren in en lång metall instrument och skrapa väggarna i livmodern. Varje polyp kommer att tas bort och ett exemplar kommer också samlas in för ytterligare testning i laboratoriet.

Komplikationer

Uterin polyper vanligtvis inte cancerogena men det finns vissa stadier av livmodern cancersjukdomar som kan visas som uterin polyper. Det är därför när polypen tas bort från livmodern, är ytterligare lab tester för att identifiera om det finns celler som är maligna.

Vissa säger att livmodern polyper kan leda till infertilitet. Denna fråga kräver ytterligare tester men om en kvinna har livmodern polyper och hon har drabbats av infertilitet, kan avlägsnande av polyper öka hennes fertilitet.

Förekomsten av livmoder-polyper ökar också risken för missfall för gravida kvinnor. Kvinnor som träda i en provrörsbefruktning, är i allmänhet rekommenderas att ha uterin polyper avlägsnas innan de utför ett förfarande embryotransfer.

Florida Kvinnokliniken , inrättades av Dr James Pendergraft. Vår abortklinik Florida erbjuder den senaste, säkraste och mest avancerade teknik, som icke-kirurgisk, medicinsk och kirurgisk abort metoder inklusive abortpillret i Florida. För ytterligare information, inklusive familjeplanering, besök vår premiär hemsida. www.womenscenter.com