Medan många människor tycker att hjärtsjukdomar är endast en mans hälsoproblem, de är helt fel. Kvinnor är också känsliga för att få en hjärtsjukdom. I själva verket uppgifter visar att det är den bästa ledande dödsorsaken bland kvinnor i USA och fler kvinnor än män dör av hjärtsjukdom varje år. Jämfört med alla kombinerade cancer, dödar hjärtsjukdomar fler kvinnor åldrarna 65 och uppåt.

Att känna till orsaker

Den vanligaste orsaken till hjärtsjukdom hos kvinnor är en förträngning eller fullständig blockering av hjärtats kranskärl, de stora sträckorna som förser hjärtat med blod. Även om sjukdomen kan framsteg gradvis, är det bättre att förebygga än att vänta på en hjärtattack. Det är värt att notera att över 60 procent av kvinnorna inte längre kan återhämta sig efter att ha upplevt hjärtinfarkt. Ålder är också en bidragande orsak till hjärtsjukdomar hos kvinnor. Den äldre kvinnor blir, desto mer sannolikt att de kan utveckla denna sjukdom. Det betyder dock inte att det bara äldre kvinnor bör omfattas, kvinnor i alla åldrar bör vidta åtgärder för att förhindra med en hjärtsjukdom. Att ha en hälsosam livsstil är den bästa förebyggande.

Att veta Symtom

Som med någon sjukdom, hjärtsjukdom hos kvinnor har också sin egen symptom .. Det vanligaste är trycket på bröstet som orsakar svårigheter att andas. Till skillnad från män, det här symtomet inte framträdande hos kvinnor med hjärtsjukdom. I motsats till den vanliga bröstet förkrossande smärta hos män, är mer subtila symtom som upplevs av kvinnor på grund av tendensen att blockeringar inte bara i de stora sträckorna utan även i andra mindre artärer som också pumpa blod till hjärtat. Andra tecken och symtom hos kvinnor är följande:

• buken, nacke, axel eller övre delen av ryggen obehag

• Yrsel eller huvudvärk

• Illamående eller kräkningar

• Andfåddhet

• Svettningar

• Ovanligt trötthet

Att känna till faktorer som bidrar till Risk

• Hög triglyceridnivåer. Höga triglycerid nivå innebär höga kolesterol. Triglycerid är fett i kroppen. Ju mer av detta kroppsfett du har, desto mer sannolikt är det att dessa fetter skulle blockera blod passage in i hjärtat.

• Överdriven Alkohol. Låg alkoholintag lär betyda lägre risk för hjärtsjukdomar än i de kvinnor som är alltför alkoholkonsumenter och icke-dricker också. Det är dock inte rekommenderas för icke-som dricker för att börja dricka alkohol. Alkohol kan möjligen bidra till en kvinnas övervikt, vilket kommer att öka sin triglyceridnivåer och höja blodtrycket, ökar deras risk att få hjärtinfarkt eller stroke.

Individuella reaktion på stress

Kvinnor kan svara och reagera på stress på olika sätt. Ohälsosamma reaktion på stress leder kvinnor att uppvisa osannolikt beteende såsom hetsätning och smoking.Both kan leda till hjärtsjukdomar.

Varje kvinna är utsatt för hjärtsjukdom. Förstå symtom och känner till riskfaktorer kan bidra till att skydda mot den vanligaste dödsorsaken hos kvinnor. Lyckligtvis undvika orsakerna och känna till viktiga symtom kan minska sin risk att få hjärtsjukdomar.

Författare Område: -

Orlando Women's Center i sekunden och sen Term Aborter Clinic. Dr James S. Pendergraft öppnade Orlando Women's Center i mars 1996 att erbjuda ett komplett utbud av vård för kvinnor, inklusive aborter, fysiska undersökningar, familjeplanering, rådgivning, laboratorietjänster och sexuellt överförbara sjukdomar screening och rådgivning. Orlando Women's Center andra, och sen Term Aborter Clinic .