Πολύποδες ενδομητρίου καλούνται επίσης μήτρας πολύποδες. Αυτές είναι οι μικρές αυξήσεις που μεγαλώνουν πολύ αργά στο εσωτερικό της μήτρας. Έχουν μια μεγάλη επίπεδη βάση και τα οποία είναι συνδεδεμένα με τη μήτρα μέσω ενός επιμήκους pedicle. Μπορούν να είναι στρογγυλό ή ωοειδές σχήμα και είναι συνήθως κόκκινο χρώμα. Μεγάλες φαίνεται να είναι μια πιο σκούρα απόχρωση του κόκκινου. Μια γυναίκα μπορεί να έχει έναν ή πολλούς πολύποδες ενδομητρίου, και μερικές φορές προεξέχουν μέσω του κόλπου που προκαλούν κράμπες και δυσφορία. Μπορούν να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες, διότι προσκρούουν στο άνοιγμα του τραχήλου της μήτρας. Αυτές οι πολύποδες μπορεί να μολυνθεί, εάν έχουν στραβώσει και να χάσουν όλοι την προσφορά τους στο αίμα. Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις, όταν αυτές καταστούν καρκινικοί πολύποδες. Οι γυναίκες που έχουν τα βρίσκουν δύσκολο μερικές φορές να μείνετε έγκυος.

Τα συμπτώματα

Δεν υπάρχουν οριστικοί αιτίες πολύποδες ενδομητρίου, αλλά η ανάπτυξή τους μπορεί να επηρεαστεί από τα επίπεδα ορμονών, κυρίως τα οιστρογόνα. Συχνά δεν υπάρχουν συμπτώματα, αλλά μερικές αναγνωρίσιμα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με τη δημιουργία της.

* Ένα κενό ανάμεσα εμμήνου ρύσης

* Οι παράνομοι ή παρατεταμένη έμμηνο ρύση

* Εξαιρετικά βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία

* Πόνος ή δυσμηνόρροια (πόνος με έμμηνα)

Διάγνωση και Θεραπεία

Πολύποδες ενδομητρίου μπορεί να εντοπιστεί μέσω Διαστολή και απόξεση (D & C), αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία, το υπερηχογράφημα ή υστεροσκόπηση. Η υστεροσκόπηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα μικρό πεδίο εισάγεται μέσω του τραχήλου στην κοιλότητα της μήτρας για να αναζητήσουν πολύποδες ή άλλες ανωμαλίες της μήτρας. Ενδομητρίου πολύποδες μπορούν να αφαιρεθούν και να αντιμετωπίζονται μέσω της χειρουργικής επέμβασης με απόξεση ή υστερεκτομή. Αν απόξεση εκτελείται, πολύποδες μπορεί να χαθεί, αλλά να μειωθεί ο κίνδυνος αυτός, η μήτρα είναι συνήθως διερευνηθεί από υστεροσκόπηση κατά την έναρξη της χειρουργικής διαδικασίας. Ένα μεγάλο πολύποδας μπορεί να κοπεί σε τμήματα πριν από την πλήρη αφαιρεθεί. Εάν οι πολύποδες ανακαλύπτονται να καρκινική, σε υστερεκτομή θα πρέπει να εκτελείται. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επανάληψης των πολυπόδων ακόμη και με το παραπάνω θεραπείες.

Επιπλοκές και Παράγοντες Κινδύνου

Ενδομητρίου πολύποδες είναι συνήθως καλοήθεις κύτταρα. Μπορούν είτε να είναι προκαρκινικές ή καρκινικές. Περίπου 0,5 τοις εκατό του ενδομητρίου πολυπόδων περιέχουν κύτταρα αδενοκαρκινώματος. Τα κύτταρα αυτά τελικά θα εξελιχθεί σε καρκίνο. Πολύποδες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής σε γυναίκες που υποβάλλονται σε τεχνητή γονιμοποίηση. Σε περίπτωση που αναπτύξουν κοντά στις σάλπιγγες, μπορούν να αποτελέσουν αιτία που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να μείνετε έγκυος.

Μήτρας πολύποδες συνήθως εμφανίζονται σε γυναίκες στη δεκαετία του '40 και '50. Οι γυναίκες που έχουν τους παράγοντες υψηλού κινδύνου είναι τα άτομα που είναι παχύσαρκα, έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. και έχουν ιστορικό πολυπόδων του τραχήλου της μήτρας στην οικογένειά τους.

Λαμβάνοντας ταμοξιφαίνη ή τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μπορεί να αυξήσει τους παράγοντες κινδύνου πολύποδες ενδομητρίου. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το ορμονικό Intra Device της μήτρας το οποίο έχει υψηλά επίπεδα levonorgestrel μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των πολυπόδων. Μια για κάθε δέκα γυναίκες μπορούν να έχουν πολύποδες ενδομητρίου, και εκτιμάται ότι περίπου το 25 τοις εκατό των ατόμων που έχουν ανώμαλη κολπική αιμορραγία έχουν πολύποδες ενδομητρίου.

Ορλάντο άμβλωση χάπι , ιδρύθηκε από τον Δρ Τζέιμς Pendergraft. Η δική μας Florida Έκτρωση Κλινικής Προσφέροντας τις τελευταίες, πιο ασφαλείς και πιο προηγμένες τεχνικές για την παροχή μη χειρουργικές, ιατρικές και χειρουργικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των αμβλώσεων χάπι της άμβλωσης στο Ορλάντο. Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας πρεμιέρα. www.womenscenter.com