A jeni i përjeton disponimin, hot flashes, dhe humbje e dëshirës seksuale të cilat po ndikojnë në jetën tuaj personale? A ndjeheni e pasigurt për atë që ju mund të kalon?

Edhe pse një numër i madh i grave menjëherë do të dyshojnë se ata janë tashmë duke kaluar nëpër periudhën menopausal kur ata kanë disa nga simptomat e përmendura më lart, kjo nuk mund të jetë rasti. Kjo është për shkak se është një term i përdorur për periudhën përpara menopauzës, kur të gjitha këto simptome mund të jenë me përvojë, dhe që është perimenopause.

Menopauza nuk fillon pas periudhën e fundit keni përjetuar. Nëse ju mendoni që ju jeni shumë i ri, ose shumë të vjetër të kalojnë nëpër menopauzë, ju duhet të jetë i hapur për idenë që ju jeni tashmë kalon perimenopause.

Çfarë është perimenopause?

Perimenopause referohet muaj apo vite direkt të çojnë në një fazë në ciklin e jetës një grua njihet si menopauzë. Edhe pse ka gra që mund të përjetojnë perimenopause, ndërsa ata janë të rinj, shumica e grave janë të njohur për përvojën e perimenopause kur ata janë tashmë në të dyzetat e tyre. Ka edhe gra të tjera që kurrë nuk mund të përjetojnë simptoma perimenopausal.

Ka edhe raste në jetën e një gruaje kur ajo përvojat menopauzë, pa pasur nevojë për të shkuar nëpërmjet perimenopause. Ajo ka kaluar ndoshta një hysterectomy ku të dy apo vetëm një vezore të vetme, u hoq. Ky lloj i menopauzës është i njohur si menopauzë kirurgjikale.

Cilat janë ndryshimet sjellë nga perimenopause?

Ka një numër të ndryshimeve biologjike që ndodhin në trupin e një gruaje kur ajo shkon nëpër menopauzë. Ndryshimi i parë që ndodh kur ovaries fillojnë humbur follicles e tyre. Kjo do të sjellë një rënie të ngadaltë në prodhimin e estrogjenit që është vënë në dukje të paqëndrueshme.

Për shkak të kësaj rënie estrogjenit në kundërshtim dhe i ngadalshëm, gratë zakonisht kanë simptoma të tilla si parregullsi në periudhën e tyre menstrual. Këto janë parë edhe të jenë në kundërshtim. Një shembull është kur një grua është të paturit e periudhave menstruale të cilat janë mjaft të paparashikueshme, si për të, kur ata do të vijnë për disa muaj. Ajo do të ketë cikle menstruale normale për disa muaj.

Diagnostifikimi i perimenopause

Një grua dhe mjeku e saj janë në gjendje për të konstatuar se ajo po kalon nëpër periudhën perimenopausal nëpërmjet vlerësimit të kujdesshëm nga simptomat me përvojë si parregullsi në periudhat menstrual. Simptoma të tjera të përbashkëta të perimenopause përfshijnë si në vijim:

* Djersitje natën dhe hot flashes * disponimin * Fjetur problemet * Dhimbje koke, ose një rritje në frekuencën në marrjen e koke me rritjen e rëndësisë * thatësi vaginale * flokeve humbje apo lëkurën e thatë ose të dy * Ulje ose humbje e dëshirës seksuale * palpitations Zemra * mospërmbajtje

Për shkak se shumë nga simptomat perimenopause mund të jenë gjithashtu të lidhur me kushtet e tjera, ose sëmundjeve si çrregullimet tiroide, është mirë në qoftë se për të diskutuar mbi këto me mjekun tuaj. Kjo është e domosdoshme në mënyrë që shkaqet e tjera të simptome mund të përjashtohet dhe shkaku themelor mund të konstatohet.

Mjekësi Aborti Klinika , është themeluar nga Dr Xhejms Pendergraft. Ynë Aborti Klinikat Ofrimi i fundit, dhe më e avancuar teknikat më të sigurta për sigurimin e-kirurgjikale, mjekësore dhe kirurgjikale abort metodave jo duke përfshirë Pilula aborti në Orlando. Për informacione të mëtejshme, duke përfshirë planifikimin e familjes, ju lutem vizitoni faqen tonë të internetit premierë. www.womenscenter.com