Sa i keq sa duket, infeksionet e traktit urinar ose Uti është e zakonshme në të meshkujt dhe femrat, edhe pse ajo është e grave që përjetojnë siklet të madh. infeksion i traktit urinar të bëjë me çrregullimet që prekin traktin urinar. Ajo mund të jetë shkaktuar nga infeksioni bakterial për shkak të mos higjiena, apo si rezultat i marrëdhënieve seksuale.

Për fat të mirë, pavarësisht se janë të dhimbshme, shumica e infeksioneve të traktit urinar nuk janë serioze. Disa gra përjetojnë vetëm një rast të Uti në një jetë, ndërsa të tjerë mund të përjetojnë infeksioneve të shumta. Lajm i mirë me Uti është se ato mund të trajtohen lehtë me antibiotikë, të cilat mund të bëjnë nga simptomat zhduken lehtë.

Shkaqet e infeksionit të traktit urinar

Shkaqet më të shpeshta të Uti në gratë janë të baktereve në zonën vaginale ose nga zorrë që lulëzon në lëkurë pranë rektum. Pasi këto Bakteret hyjnë në traktin urinar përmes uretrës, ata mund të udhëtojnë përpjetë dhe shkaktojë infektim në fshikëz dhe zona të tjera të traktit urinar.

Një tjetër shkak i infektimit traktit urinar në femra është nëpërmjet marrëdhënieve seksuale. Për shkak të natyrës e mocionit të penisit, bakteret në zonën vaginale janë ngritur ndonjëherë në uretrës. Kjo është një nga arsyet pse femrat janë më të prirur për të Uti se meshkujt nëpërmjet marrëdhënieve seksuale.

Një tjetër shkak i Uti është pritur shumë gjatë për të urinoj. Kur një grua e pret një kohë të gjatë para se urinimi, ajo mund të shkaktojë fshikëz e saj për të shtrihet përtej kapacitetit të tij dhe dobësohet. Kur muskujt e fshikëzës janë dobësuar, ajo mund të rezultojë në mos qenë në gjendje për të krejtësisht bosh fshikëz të urinës të gjithë. Urinë e mbetur mund të shkaktojnë zhvillimin e një Uti.

Simptomet e infektimit traktit urinar

1) Nuk është një thirrje e fortë për të urinoj, por ju mund të menaxhoni disa pika.

2) Dhimbje dhe ndjenja të djegjes në uretrës kur urina është lëshuar. Në shumicën e rasteve, urinës mund edhe të jenë tinged me gjak;

3) Një problem më të rënda ndodh kur bakteret shkaktojnë infeksion të hyjë në veshka. Kur kjo ndodh, pacienti mund të ndjehen përsëri dhimbje, ethe, vjellje, dhe të dridhura.

Parandalimi i infeksionit të traktit urinar

1) veshin brekë të bërë nga pambuku. Pambuku lejon lagështi për të shpëtuar, ndërsa materiale të tjera mund të kurth atë, duke shkaktuar rritjen e baktereve dhe përkeqësohet infeksionit.

2) Pini shumë vitaminë C nga lëngje frutash. Kjo është jetike në reduktimin e rrezikut të infektimit traktit urinar vitaminë C, sepse ndihmon në neutralizimin e baktereve duke shkaktuar infeksionin.

3) Praktika higjienën personale. Gjithmonë të fshijë me një ind të pastër nga para për të mbështetur pas urinimi apo duke brendshme tuaj. Për më tepër, gjithmonë e bëjnë atë një zakon për të larë lëkurën përreth rektumit dhe të përditshme vaginë. Larja para dhe pas marrëdhënie seksuale do të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e infektimit traktit urinar.

4) Sigurohuni që ju të pini lëngje të mjaftueshme për çdo ditë. Kjo do të ndihmojë skuqur nga bakteret nga sistemi juaj që mund të shkaktojë Uti ndryshe.