Проналажење добра игра на Линук није лак задатак, с обзиром да је број игара развијених изворно за Линук је прилично оскудни. То не значи да игре на Линукс није могуће! У ствари, то је, у ствари и играју на опен соурце ОС је много забаве! То је разлог зашто сам створио списак игара које раде на Линуку (тестиран са Убунту Луцидни рис) изворно (без емулатора и виртуал ОСС, као што су вино или ВиртуалБокс). Ова листа садржи и слободне и комерцијалне игре.

1. Куаке Ливе (Бесплатно) / ФПС-познатих Куаке серија је сада доступна на Линук као претраживач игра. Мораћете да имате инсталиран Фирефокс, а затим једноставно преузети и инсталирати Куаке Ливе продужење од својих званични сајт за игру.

/ Real-Time Tactics /DotA - Heroes of Newerth is definetly an amazing game showing the real gaming possibilities that Linux has to offer. 2. Хероји Невертх (Пословни, једно време накнаду од $ 30), Реал-Тиме стратегија / тактика у реалном времену / ДотА - Хероји Невертх је свакако невероватна игра показује прави играчки могућности које Линук има да понуди. Док је још увек у бета фази, ова невероватна игра је окупила више хиљада играча из целог света у прекрасном ДотА-као царство. Ако сте у потрази за квалитетом игре играти на вашем Линук дистрибуција, Хероји Невертх дефинитивно вреди пробати.

3. Некуиз (Бесплатно) / ФПС - Још један велики Фирст Персон Схоотер са јединственим елементима. Иако играња је мало спор, у односу на Куаке Ливе, Некуиз је лепа игра са доста специјалних ефеката и игри. На Убунту, ова игра се може инсталирати из репозиторијума.

4.. Ворлд оф Гоо (Пословни) / Слагалица - одлична пуззле игра са јаким акцентом на физици, Ворлд оф Гоо је сигуран да би децу и одрасле зависник својим јединственим идеја, лепа нивоима, као и изузетно једноставан начин играња. Ворлд оф Гоо је одлична игра за развој логику код деце, а истовремено да се улити основних закона физике у њиховим умовима.

5. Осмос (Комерцијална) / Слагалица - Још један елегантан, физика-басед игра, са визуелне дреамлике и минималистички, електронски звучни запис. Ваш циљ је да расте апсорбује друге мотес. Покренути сами избацивање материје иза вас. Али, мудар: избацивање материје такође смањује. Опустите се ... добре ствари долазе онима који сачекајте.

6. Цхицкен Инвадерс: Освета жуманце (Комерцијална) / Игрице - Ова игра је супер за оне који уживају у летењу брода и уништи таласа непријатељских свемирских бродова. Замените тај са кокоши и јаја, а ви сте и интригантан аркадна игра са пуно специјалних ефеката, шеф мисије, а оружје надоградње. Велика да убије време у канцеларији:)

7. Ио Френки! (Бесплатно) / Платформа - Хеј Френки! је лепа игра креирана са фрее блендера и Кристал простор мотора. who was the antagonist of the film Big Buck Bunny (Peach Open Movie Project), or Momo, a monkey created especially for Yo Frankie!. У игри, играчи преузети улогу Френка, шећер змаја који је антагонист филма Биг Буцк Бунни (бресква Отвори Музички пројекат), или Момо, мајмун израђена посебно за Јо Френки. Сада који је рекао да деца не могу играти на Линукс?

8. грозд Излазак (Бесплатно) / РТС - грозд Излазак је великом брзином у реалном времену стратешка игра пуна акције. Идеалан провод! Конкурисати за слободно против хиљаде других играча и украсити себе са великом трофеја! Огроман списак надоградње Вам стоје на располагању за куповину са новца зарадити у игри.

9. Мацхинариум (Комерцијална) / Пуззле - Циљ Мацхинариум да се реши низ загонетки и мозгалице. Загонетке су повезане заједно оверворлд се састоји од традиционалних "поинт анд цлицк" авантура прича. Најрадикалнији одласка оверворлд је да се само објекти на дохват руке играча лика се кликнули.

10. Ригс и Шипке (Фрее / Опен Соурце) Симулатор - Ригс за шипке се заснива на специфичним меког тела физике мотор зове ширина. Сноп симулира мрежа међусобно повезаних уређаја (формирање шасије и точкова) и даје могућност да симулира деформабилних објеката. Са овим мотором, камиони флекс и деформисати као што вожњу терена, који може бити заснован на стварним терену подизање података. Ударио у зид или терена може трајно деформисати возила.

То није све! још увек постоји доста велики игара које можете да проверите код свог Линукс дистро. Пенгуспи је одличан ресурс за оба слободан / комерцијалних игара.

Ако знате игру која вреди пробати (и ради на Линук-у, наравно), додајте своје име на коментар испод овог члана.

Игре на Линукс? Да бисмо могли!