Televizioni është një media të përbashkët, që efekti për të jetën e fëmijë. Sipas "fëmijë të marrë në Media ', një sondazh është kryer në vitin 2003 nga kanadez Mësues Federatës në lidhje me shikuar televizor, shikuar televizor është një lojë e përditshme për rreth 75% e kanadeze fëmijë, nga klasa e 3 të klasës 10 dy vajzat dhe djemtë.

Ka shumë faktorë për të se sa të ndikojnë në fëmijët TV: nëse prindërit e tyre flasin atyre për atë që ata shikojnë në TV, nëse ata e shohin vetëm ose me të rriturit, moshën e tyre dhe të personalitetit dhe shat sa ata të shikojnë.

Për të zvogëluar negative rezultat të mundshëm të Televizionit, është e rëndësishme për të kuptuar se çfarë është efekti i televizive mund të jetë për fëmijët tuaj. Këtu ju do të shihni e informacionit ht në disa fusha me interes.

Salduara

Gjatë dy dekadave të fundit, mijëra të studimeve e kishte shqyrtuar se si fëmijët dhe të rinjtë janë të prekur nga dhunshme të programuar. Ndërsa Efekti "i drejtpërdrejtë 'Cause dhe lidhje është e vështirë për të ngritur, ka një konsensus në zhvillim që disa fëmijë mund të jetë i rrezikshëm për të mesazheve të dhunshme dhe imazhe.

Ka disa përgjigje të mundshme nga studiues të mediave dhunë në fëmijë.

Frika • A është rritur - ajo është edhe e di si 'e' Mean Scary dhe botë sindromi.

Fëmijët, sidomos vajzat, kanë më shumë gjasa sesa të rriturit të jenë si viktima të dhunës në televizion, dhe kjo mund t'i bëjë ata më të frikësuar të botës në afërsi të tyre.

Desensitization • të dhunës në jetën e vërtetë

Disa nga emisionet televizive të dhunshme janë të karikaturave, në të cilin dhuna është treguar si me humor - dhe pasoja reale e dhunës janë të shfaqura rrallë.

· Sjellje agresive është rritur

Kjo mund të jetë e vërtetë për fëmijët e rinj, të cilët janë më shumë të ngjarë të tregojnë sjellje agresive pas shikuar Televizioni tregon dhunshme apo film.

Prindërit duhet t'i kushtojnë kujdes për atë që fëmijët e tyre shikojnë në lajmet që nga studimet kanë treguar se fëmijët kanë frikë të mbulimit të dhunës lajmeve më shumë se në çdo përmbajtje media. Nëse frika e lajmeve rrit ngjarje e vërtetë, atëherë, frika bazuar në mendjen e tyre ende ata më të vjetër dhe janë në gjendje të bëjë jashtë iluzion nga realiteti.

Efektet më të shëndetshme të zhvillimit të fëmijëve

Televizioni mund të pengojë mësimin dhe shfaqje akademike në qoftë se ajo encroaches mbi fëmijët kanë nevojë për kohë për aktivitete të domosdoshme për fizike dhe mendore development.The shumica e shëndoshë të kohës së lirë aktivitetet e fëmijëve, veçanërisht në vitet e para të trajnimit, duhet të përdoren në veprimtari të tilla si leximi, mësuar rreth muzikës apo të marrin pjesë në sporte, duke eksploruar natyrën, duke luajtur.

shikimin e TV është ulur aktivitetet e punës, dhe ka provuar të jetë një faktor i rëndësishëm në trashje fëmijëri. Sipas të Kanadasë Zemra dhe goditja Fondacioni gati një në katër fëmijë kanadez në mes të 7-12 janë shpenzuar overweight.Time në shikuar televizion është shpesh në kurriz të argëtimin aktive.

'' Addiction Televizioni A Scientific American artikull shqyrton pse fëmijët dhe të rriturit mund të jetë e vështirë për të fikur TV. Sipas hetues, shikuesit të ndjehen një ndjenjë të menjëhershme të relaksimit, kur ata të fillojnë të shikojnë televizor, por kjo ndjenjë zhduket po aq shpejt kur në TV është fikur. Ndërkohë që njerëzit në përgjithësi ndjehen më shumë energji, pasi duke luajtur sportive apo të marrin pjesë në aktivitetet e kohës së lirë, pas shikuar televizion, ata shpesh ndihen të varfëruar të energjisë.

Dhe për të inkurajuar një mënyrë jetese ulur, TV mund rol për trashje fëmijëri me ushqim marketing junk për të rinj. Brez Pediatrik Shoqëria kanadeze, për ato reklamat sipas më të ushqimit gjatë fëmijë TV tregon është për ushqim të shpejtë,-ëmbël drithëra para dhe karamele. E atyre që tregon vetëm 4% e ushqimit të shëndetshëm reklamimi përbëjnë.

Shumë të holla shkon në prodhimin e reklamave që kanë arritur të ndikojë sjelljen e konsumatorit. McDonald's, ushqimi i reklamuesit më të mëdha në televizion, thuhet shpenzuar $ 500 milion në e tyre "Ne dashuri për të parë ju buzëqeshje 'reklama fushatës.

Përmbajtja e seksuale

Fëmijët sot janë granatuar nga imazhet seksuale dhe mesazhet në të gjitha mediat-Revista, music, internet, filma, reklama dhe televizion. Prindërit janë të shqetësuar shpesh për këto mesazhe janë të shëndetit apo jo. Në anën tjetër mund të jetë TV një mjet efektiv për edukimin e publikut të rinj në lidhje me rreziqet dhe përgjegjësinë për sjelljen seksuale, çështjet e tilla janë përmendur rrallë apo të kryera në rrugë të rëndësishme në programet e mban përmbajtje seksuale.

e studimit 2001, me titull 'Sex më në TV' Sipas Kaiser Family Foundation ka tre nga katër kohë tregon TV kryeministër të përmbajnë referenca seksuale. Në komedi top situatë të listës: 84% përmbajtje seksuale. Vetëm një në dhjetë përfshirë referencë për rreziqet e mundshme apo përgjegjësitë e seksit dhe të seksit të sigurt. Në ato tregon fatkeqësi janë në situatë seksuale, vetëm 17% të përmbajtura në lidhje me porositë dhe seksit të sigurt përgjegjës.

Fore më shumë: këshilla shëndetësore