Një katalog antitrupave nga një furnizues i madh i antitrupat do të ofrojë disa antitrupa i substancave të njëjta. Disa do të jenë poliklonal dhe disa monoclonal. Zgjedhja e këtyre dy llojeve është vendimi i parë që një studiues ka për të bërë.

antitrupat poliklonal janë më të lira, sepse ata janë shumë më të thjeshtë për të prodhuar. Kafshët janë injektuar me thelbin e interesit. Kafshëve të prodhuar antitrupat, të cilat janë lëshuar në gjak. Serum është mbledhur nga kafshët. Antitrupat janë të izoluar atëherë nga serum.

antitrupat Monoclonal kërkojnë teknologji më të ndërlikuara dhe në këtë mënyrë janë më të shtrenjtë për të prodhuar. qelizat e antitrupave-prodhimin (qelizat B) nga shpretkë e një kafshe imunizuar janë ndërfutur në një bazë të një-për-një me qelizat B të marra fillimisht nga një kancer i qelizave B. Qelizat e kancerit nuk prodhojnë antitrupa veten e tyre. Hybridoma rezultuar është i pavdekshëm si një qelizë kanceri, por edhe prodhon antitrupa. Hybridoma është rritur në kulturë për të marrë shumë qeliza identike antitrupave-prodhuese. Antitrupat janë korrur nga mesme kultura.

Një antitrupave poliklonal është në fakt një përzierje e antitrupave nga shumë qeliza të ndryshme B. Ata ndryshojnë në atë se sa mirë ata e njohin thelbin (specifike). Disa nga këto antitrupa do të njohin substanca të tjera me një strukturë të ngjashme. Një antitrupa monoklonale buron nga një qelizë mëmë kështu që të gjitha molekulave janë identike. Ajo është shumë specifik për një strukturë të veçantë mbi thelbin e interesit.

Zgjedhja e antitrupave varet se si do të përdoret. Nëse është e nevojshme specifike të lartë, një antitrupave monoclonal mund të jetë më e mirë. Megjithatë, antitrupat monoclonal nganjëherë mund të jetë shumë i veçantë. Nëse substanca të interesit pëson ndryshime kimike ose bëhet degraduar, një antitrupave monoclonal nuk mund ta njohin atë. Në këtë rast, specifikat më të gjerë të një përzierje poliklonal mund të jetë një zgjidhje më të mirë.

Na kontaktoni në Biologicals Novus për çdo informacion ose ndihmë në lidhje me antitrupa. Katalogu ynë antitrupave është një burim që shumë hulumtues të përfitojnë nga shfrytëzuar.

Neni është shkruar nga novusbio.com siguruar antitrupave Katalogu dhe antitrupave Furnizuesit Shërbimet. Vizitoni http://www.novusbio.com për më shumë informacion mbi novusbio.com Ky artikull është pa pagesë për riprodhimin, por duhet të riprodhohet në tërësi, duke përfshirë lidhjet jetoj & kjo deklaratë e autorit duhet të përfshihen. Vizitoni novusbio.com për shërbime më shumë!