Gjëndër tiroide derdh hormonet në gjak. Këto hormone, nga ana tjetër, rregullojnë funksionet e organeve dhe qelizave brenda trupit. Gjëndër tiroide është kryesisht përgjegjës për hormonet të cilat rregullojnë proceset metabolike të trupit. Ajo kontrollon mënyrën e trupit djegiet e energjisë.

Çfarë është Hyperthyroidism?

Hyperthyroidism është një kusht të cilin gjëndra tiroide nuk do të punojnë si funksionalisht i hartuar si. Ai derdh hormonet tepër, duke ndërprerë proceset normale të trupit. Kur kjo ndodh, lidhur me problemet shëndetësore të treguar. Ato më të zakonshmet të lidhur me hyperthyroidism janë sëmundje varret ', goiter, adenoma toksike tiroide, dhe thyroiditis, ndër të tjera.

Simptomet e Hyperthyroidism

Pacientët që vuajnë nga hyperthyroidism zakonisht shenjat e qarta të tilla si:

1. Nervozizëm

2. Palpitations

3. Pagjumësi

4. Ankth

5. Intolerancë të ngrohjes

6. Lodhje

7. Dobësi

8. Depresion

9. Lëkundje

10. Djersitje

11. humbje probleme Pesha

Testimi tiroide për Hyperthyroidism

testimi tiroide referohet procesit mjekësore e diagnostikimit nëse një pacient vuan nga hyperthyroidism ose ndonjë kusht tjetër tiroide. testimi tiroide për hyperthyroidism përfshin vlerësimin klinik, testim të gjakut, biopsia, testimi imazh, dhe përdorimin e testeve tjera të aplikueshme.

Vlerësimi klinik i testimit tiroide për hyperthyroidism zakonisht ka të bëjë me provimet fizik i kryer nga eksperti shëndetësore. Mjeku do të shohim për shenja të tilla si gunga në qafë. Veprimet e tiroide do të dëgjohet duke përdorur një stetoskop, së bashku me testimin refleks, zemra ritmin, norma e gjakut, si dhe vlerësimet normë të zemrës. Peshë dhe temperaturën e trupit të pacientit do të kontrollohen gjithashtu. ekzaminime të mëtejshme e pjesëve të trupit të tilla kritike si fytyrën, sytë, flokët, lëkurën, duart, dhe thonjtë do të duhej të kryhet si.

Për më tej të parë nëse pacienti vuan nga problemet e tiroide, analizat e gjakut do të duhej të kryer. Ka teste të ndryshme të gjakut që duhet të kryhet dhe këto përfshin testin tiroide stimuluese hormon, thyroxine falas, T3 gjithsej, Reverse T3, dhe antitrupat tiroide receptorin, ndër të tjera.

Imazhe teste tiroide janë gjithashtu të rëndësishme në mënyrë që sëmundja mund të përcaktohet lehtë. Ka teste të ndryshme të imazhit në dispozicion, edhe pse vetëm një pjesë të vogël mund të përdoret për testimin e tiroide për hyperthyroidism. Këto janë:

1. Bërthamore Scan - kjo provë përcakton nëse një person vuan nga sëmundja Graves.

2. CT Scan - mund të bëj diagnozë nodules mëdha tiroide dhe goiter.

3. MRI - kjo provë mund të ndihmojë mjekët vlerësojnë formën dhe madhësinë e gjëndër tiroide.

4. ultratingull tiroide - mund të shikoni për gunga, nodules, dhe zgjerimet në zonën tiroide. Ultrazërit mund të përcaktojë nëse gjëndër është e mbushur me masat e indeve të forta apo lëngun.

Biopsi është një tjetër procedurë e testimit për hyperthyroidism tiroide. Këtu, një gjilpërë e hollë do të futet në petë. Gjilpërë do të prodhojë një mostër nga petë dhe ajo mund të përdoret për të vlerësuar më tej gjendjen e pacientit. Mostra e njëjta gjë është kontrolluar edhe për kancerin.

Klinika Aborti . Dr James S. Pendergraft hapi i Grave Klinika Ocala mars 1996 për të ofruar një gamë të plotë të kujdesit shëndetësor për gratë, duke përfshirë edhe klinika aborti në Orlando, analiza fizike, planifikimin familjar, këshillim, shërbime laboratorike dhe sëmundje seksualisht të transmetueshme shqyrtimit dhe këshillimit.