Në fertilizimi in vitro (IVF) është një trajtim i madh në varfëri, kur metodat e tjera të riprodhimit të asistuar kanë dështuar. Ky është një proces me të cilin qelizat vezë janë të fekonduar nga sperms jashtë mitrës me mjete artificiale. Embrion si përfundim është vënë pastaj në mitër për maturim të mëtejshëm. Termi in vitro është përdorur për t'iu referuar çdo procedurë biologjike që bëhet jashtë organizmit. Procedura e parë të suksesshëm IVF u zhvillua në Angli mënyrë të kthehet në 1976 të cilat rezultuan në një lindur fëmijë në 1978. Tani teknologjisë është përdorur si një trajtim efektiv klinike për të siguruar çifte jopjellor një portë për prind.

Fillimisht IVF u zhvillua për të kapërcyer varfëri për shkak të problemeve të tub fallopiane, por tani ajo është përdorur për një gamë të gjerë të çrregullimeve të tilla si varfëri të pashpjegueshme, Endometrioza dhe infertilitetit mashkullor faktor.

Konvencionale apo standarde trajtimin IVF përfshin-• Ovarian stimulimit • rikthim Veza nga • spermë rikthim pacientit nga fekondim • mashkull e vezëve marrë me transferimin e sperms Embrion • të pacientit mitrës

Disa ilaçe, zakonisht gonadotropins, janë administruar të pacientit nga dita e tretë të ciklit menstrual të saj të shkaktojë rritjen e follicles të shumta në vezore. ovulacion spontan gjatë kësaj periudhe është penguar nga përdorimi i ilaçeve të tjera. Kur maturimit gjëndër arrin një nivel të kënaqshëm tërheqjen e Ova është bërë nëpërmjet përdorimit të një ultratingull gjilpërës udhëzuar që shpon murin e vaginës për të shkuar në vezore. Sperms janë mbledhur nga dhuruesi qëllim. Vezë e sperms, zhvishej nga qelizat e tyre rrethuese, janë të incubated dhe vendosur në media kulturë për fekondim të ndodhë. Megjithatë, në rastet kur sperma është nga dikush me një akuzë të ulët të spermës, është e injektuar direkt në vezë. Pas fekondimit vezë është nënshtruar një rritje mesatare ku ajo rritet për të arritur në fazën 6-8 qeliza. Dy deri në tre embrione të cilat janë të gjykuar të mira janë të transferohen në mitrën e pacientit duke përdorur një kateter për të rritur shanset për transplantim. Pjesa tjetër e embrioneve janë të ngrirë për përdorim në të ardhmen. Rreth 15 ditë pas pacienti procedura është testuar për shtatzëninë.

Rëndësishme parakushtet për një të suksesshëm procedurë IVF janë Ova të shëndetshme apo vezë nga nëna, sperms nga babai dhe nëna kanë një mitrës që mund të mbani shtatëzëninë mandat të plotë të saj. Prandaj çdo varfëri që është shkaktuar nga shkaqe të tjera se defektet në këto tri fusha mund të kundërshtohet me IVF. Kështu teknikë lejon homoseksualët, gratë e vetme dhe madje edhe menopausal për të bërë barrë.

Komplikimet kryesore të IVF janë të lindjeve të shumta, u rrit rrezikun e humbjes së shtatzënisë, komplikime obstetrical, parakohshmëri, dhe morbiditetit neonatal me potencial për dëmtimin afatgjatë. Kjo është një procedurë shumë e komplikuar dhe jo çdo rezultatet përpjekje në shtatzëni. IVF është gjithashtu shumë e shtrenjtë për të ndihmuar të gjithë prindërit që aspirojnë. Përkundër demerits IVF është e vetmja metodë që mund të bëjnë prindërit krenarë të një gratë tradicionalisht konsiderohet ndryshe pa shpresë për të shtatzënisë.

James Johnson ka vjet përvojë në fushën e tourism.He udhëzon Mjekësi ju nëpërmjet mundësitë e trajtimit të ndryshme në dispozicion për të ndihmuar you.To dini më shumë për trajtimin IVF , procedura e IVF, Mjekët IVF, Surrogacy Indi , humbje kirurgji Pesha dhe më shumë, Vizitoni http: / / www.surgeryunlimited.com