Вземат информирано решение-фактите аборт хапче

Абортът хапче или медицински аборт се предизвиква от поглъщане на комбинация от две лекарства, mifepristone (RU 486) и мизопростол. Медицински аборт може да се прибягва от жени, които са по-малко от 9 седмици бременност, тъй като е безопасно и ефективно в рамките на този период от време. Бременността трябва първо да се потвърди и след консултация с лекар иска.

След като бременността се потвърди, ултразвуково изследване се прави за да се определи, че бременността е по-малко от 9 седмици. В аборт хапче е тогава, предписани при условие, че жена отговаря на всички други необходими медицински критерии. Функционирането на аборт хапче е както следва:

Mifepristone който е даден първият пречи на хормона прогестерон, който е необходим за поддържане на бременността. Маточната лигавица започва да хвърли и шийката на матката размеква заради блокирането на прогестерон и някои кървене може да се случи. Второто лекарство, мизопростол се дава 24-72 часа по-късно, което кара матката да сключва договори и да изгони бременност тъкан в рамките на 6-8 часа. Наркотикът, mifepristone и misoprostal са одобрени от FDA.

Кървенето варира от жена на жена след първата доза. Някои са леко кървене, докато други са тежко кървене. Някои не разполагат с никакви кървене на всички до поглъщането на втората наркотици, мизопростол. Мизопростол причинява спазми, кървене и съсирване понякога в рамките на 20 минути от вземането на наркотици и най-жена прекъсване по естествен начин в рамките на 6-8 часа. Спазми могат да се извършват вълни с колебания в интензивността и тежки кръвоизливи от менструалния период трябва да се очаква. Следващата стъпка е с една след закриването проверка за да се гарантира, че аборта е пълна. Ако не е, един стремеж аборт (всмукване метод), ще трябва да се направи.

Въпреки, че медицински аборт е безопасен, не е без странични ефекти и има свой дял от рисковете. Странични ефекти могат да включват гадене, повръщане, обилно кръвотечение и спазми, главоболие и диария. Рисковете включват много тежък кръвоизлив и в редки случаи, непълни аборти (някои бременност тъкан е забравено), чрез стремежа аборт трябва да се направи, за да завърши процеса. Преливане на кръв може да се наложи в някои случаи. Висок риск от фетална деформации не може да бъде изключена, ако бременността продължава, след като тези медикаменти.

Жените трябва да отговарят на определени критерии, които да преминат през медицински аборт:

Бременността трябва да бъде по-малко от 9 седмици и жената трябва да даде съгласието желаят и имат достъп до надеждни транспортни и комуникационни телефон на клиниката. Болницата не трябва да бъде повече от 2 часа далеч от къде живее и тя трябва да може да дойде за 1-3 последващи дейности. Нейното съгласие за хирургически аборт се изисква също и в случай на непълно аборт. Една жена не може да бъде годно за медицински аборт, ако тя има проблем кръвосъсирването, анемия, проблеми със сърцето, диабет, надбъбречна недостатъчност, тежка диария, масата в яйчниците или тръби, наследени порфирия или алергия към всички простагландин лекарства. Ако има съмнение за извънматочна бременност, медицински аборт не може да се наложи.

Абортът хапче е установено, че 95-97% успех в прекратяване на бременността.

Правна клиника аборт С хапчета . Д-р Джеймс С. Pendergraft откри Правна клиника аборт хапче март 1996 за предоставянето на пълната гама от грижа за здравето на жените, включително правни Абортът клиники , медицински прегледи, семейно планиране, консултиране, лабораторни услуги и полово предаваните заболявания на проучване и консултиране.