Të marrë një vendim të informuar faktet e Pilula abortit

Pilula Aborti apo aborti mjekësor është i detyruar nga gëlltitje të një kombinim i dy ilaçeve, mifepristone (RU 486) dhe Misoprostol. aborti mjekësor mund të jetë i drejtuar për nga gratë që janë më pak se 9 javë shtatzëna si është e sigurt dhe efektive brenda kësaj periudhe. Shtatëzanisë duhet së pari të konfirmohet dhe pastaj të kërkuar këshilla mjekësore.

Pasi kur shtatzënia është e konfirmuar, një ultratingull është bërë për të përcaktuar se shtatzënia është më pak se 9 javë. Pilula aborti është paraparë pastaj me kusht që gruaja i plotëson të gjitha kriteret e tjera të nevojshme mjekësore. E punës të Pilula aborti është si më poshtë:

Mifepristone e cila është dhënë së pari pengon progesterone hormon që është e nevojshme për mbajtjen e shtatzanisë. Rreshtim mitrës dhe fillon të hedhë qafën e mitrës zbutet për shkak të bllokimin e progesterone dhe disa gjakderdhje mund të ndodhë. Mjekimi i dytë, Misoprostol është dhënë 24-72 orë më vonë e cila shkakton mitër të kontratës dhe të dëbojnë të shtatzënisë ind brenda 6-8 orëve. Drogës, mifepristone dhe misoprostal janë aprovuar FDA.

Gjakderdhje varion nga grua në grua pas doza e parë. Disa kanë gjakderdhje të lehta, ndërsa të tjerët kanë gjakderdhje të rënda. Disa nuk kanë ndonjë gjakderdhje në të gjitha deri në gëlltitje të drogës të dytë, Misoprostol. Misoprostol shkakton cramping, gjakderdhje dhe koagulimit ndonjëherë brenda 20 minutave të marrjes së drogës dhe të ndërpresin shtatzëninë më grua natyrisht brenda 6-8 orëve. Cramping mund të bëhet në valë me intensitet të luhatshme dhe gjakderdhje të rënda se të periudhës menstruale duhet të pritet. Kjo është pasuar me një kontroll të pas-kujdes për të siguruar se aborti është i kompletuar. Nëse nuk është, një abort aspiratë (metodë thithje) do të ketë për të bërë.

Edhe pse aborti mjekësor është i sigurt, nuk është e pa efekte anësore dhe ka pjesën e vet të rreziqeve. Efektet anësore mund të përfshijnë të përzier, të vjella, të rënda dhe cramping gjakderdhje, dhimbje koke dhe diarre. Rreziqet përfshijnë gjakderdhje shumë të rënda dhe në raste të rralla, aborteve jo të plota (disa indeve të shtatzënisë është lënë pas) ku aborti aspiratën e ka për të bërë për të përfunduar procesin. transfuzionit të gjakut mund të bëhet e nevojshme në disa raste. Një rrezik të lartë të deformities fetale nuk mund të përjashtohet nëse shtatzënia vazhdon pas marrjes së këtyre barnave.

Gratë duhet të përmbushin kritere të caktuara që t'i nënshtrohen abortit mjekësor:

Shtatzënisë duhet të jetë më pak se 9 javë të vjetra dhe grua duhet të japë pëlqimin e të gatshëm dhe kanë qasje në transport të besueshëm dhe të komunikimit telefonik në klinikë. Spitali nuk duhet të jetë më shumë se 2 orë larg nga ku ajo jeton dhe ajo duhet të jetë në gjendje për të ardhur për 1-3 ndiqni-ups. pëlqimin e saj për një abort kirurgjik është e nevojshme edhe në rastin e abortit jo të plota. Një grua nuk mund të jetë i aftë për abort mjekësore në qoftë se ajo ka një problem koagulimit,, anemi zemra problem, diabet, dështimi i veshkave, diarre të rënda, në masë në vezore ose tuba, të trashëguar porphyria ose alergji për ilaçet prostaglandin. Nëse shtatzënia ectopic dyshohet, aborti mjekësor nuk mund të këshillohen.

Pilula Aborti është gjetur të jetë 95-97% e suksesshme në ndërprerjen e shtatzënisë.

Aborti Ligjore Nga Klinika Pilula . Dr James S. Pendergraft hapi Aborti Pilula Klinika Ligjore mars 1996 për të ofruar një gamë të plotë të kujdesit shëndetësor për gratë, duke përfshirë Klinika Ligjore Aborti , ekzaminime fizike, planifikimin familjar, këshillim, shërbime laboratorike dhe sëmundje seksualisht të transmetueshme shqyrtimit dhe këshillimit.