Zona e rrjeteve kompjuterike është e plotë e pajisjeve të rrjeteve kompjuterike. Ka shumë nivele të rrjeteve kompjuterike, kështu që ka qindra e pajisjeve të rrjeteve kompjuterike për të gjithë. Le të ketë një vështrim më të popullarizuara pajisjet e rrjeteve kompjuterike në përdorim për momentin.

Routers janë një nga më kryesore të rrjeteve kompjuterike pajisje në fushën e rrjeteve kompjuterike. Këto pajisje të siguruar që komunikimi i të dhënave të saktë në mes të pajisjeve të rrjetit. Si shembull, nëse doni të kërkoni Cyberspace për diçka, ju do të hapë një shfletues web dhe lloji adresën e internetit (URL) e faqes në internet ju keni nevojë për të lundruar dhe të shtypni "Enter". Pastaj kërkimet për vendndodhjen shfletuesin e internetit dhe pastaj ngarkesës web faqet në të dritares së shfletuesit. Për këtë, routeri e bën të sigurtë që të dhënat e komunikimit midis kompjuterit dhe Net është i pastër dhe i drejtë. Nëse nuk ka një router angazhuar për informatikë në shtëpi, është pothuajse e pamundur të ketë broadband internet në shtëpi.

Tjetra, kartat ndërfaqe rrjeti apo pajisje janë në kategorinë më të rëndësishme të pajisjeve të rrjeteve kompjuterike. Këto janë të bashkangjitur në pajisjen e cila duhet të jetë në rrjet. Aktualisht, pothuajse të gjitha desktop dhe laptop kompjuter janë ndërtuar me ndërfaqe rrjeti. Kur është fjala për laptopë, ka pajisjeve pa tel ndërfaqe rrjeti instaluar si. interface pajisje Network ardhur në shumë forma. Para së gjithash, ata erdhën në formë ISA kartë dhe ata nuk janë më në praktikë. Pastaj ajo ndryshon veten me një kartë PCI kartat PCI dhe janë ende në përdorim për kompjutera. Për laptopë, ndërfaqe rrjeti janë ndërtuar në. Kur vjen puna për të lidh kompjuterat në rrjet, kabllot RJ45, ose me fjalë të tjera telat e rrjetit janë të bashkangjitur në portin e rrjetit të kartës ndërfaqe rrjeti.

Tani është gjithashtu një e rrjeteve kompjuterike pajisje që ka një përdorim të gjerë. Kjo e rrjeteve kompjuterike pajisje lidh kompjutera të shumta në nivel lokal, ku mund të gjeni kompjuterë dhe qasje njëri-tjetrin. Shpërndarës mund të mbani mend adresat IP të kompjuterave, kështu që me kohë, kohë për të gjetur një kompjuter të bëhet i vogël. Kjo pajisje do të bëjë të njëjtën punë si një, të tjera router se aftësia e lidhjes së internetit në kompjuterë. Shumë njerëz bëjnë një gabim kur ata identifikojnë shpërndarës dhe ndryshon. Ata me mend dy pajisjet ekzekutojë detyra njësoj. Ndryshe nga shpërndarës, çelsin janë të punësuar për lidhjen e dy ose më shumë rrjete mënyrë që ata të mund të kryejnë si një rrjet të vetëm.

Co-autor nga: çokollatë Womens Laptop totes