Yoga är en gammal vedisk praxis i olika fysiska ställningar och andningsövningar för att minska stress och förbättra hälsan. Yoga har utvunnits från ett Sanskrit ord "ok" som betyder förening. Yoga är den ålder gammal vetenskap, konst och filosofi för att förena det mänskliga sinnet, kropp och själ i ett enda ackord. Denna förening är för att skapa en balans mellan dessa tre huvudsakliga delar. Det finns olika yoga former inklusive Hatha yoga, Raja yoga, Kundalini yoga, Ashtanga yoga, Jnana yoga, Vinyasa yoga och Bikram Yoga för att nämna några. Alla dessa yoga former syfte att nå en högre medvetenhet genom att övervinna begränsningarna i sinne, kropp och själ. Förutom andlig upphöjning, lovar yoga också ett bättre liv och en sund fysisk och psykisk hälsa.

Yoga på daglig basis säkerställer myriad hälsofördelar. Många yogautövare har funnit att deras yoga är fördjupas och förbättras genom att införliva lugnande yoga musik i sin praktik. Lugnande andlig musik eller meditation musik bidrar till att skapa en stark heliga vibrationer och sätter upp en korrekt sinnesstämning som krävs för yoga eller meditation genom att lätta sinnet och kroppen. När sinnet och kroppen är avslappnad, det hjälper stödja immunsystemet och automatiskt minskar risken för sjukdom. Yoga har även varit känd för att bota olika allvarliga sjukdomar och sjukdomar, bland annat hjärtsjukdomar, muskler och leder försvagningar, depression och många, många fler sjukdomar. Diabetes är en annan sjukdom som har sett att lösa med en vanlig yoga.

Diabetes eller diabetes mellitus är en kronisk polygen sjukdom där glukos nivån i blodet är onormalt hög. Det är en typ av störning i ämnesomsättningen som kännetecknas av att kroppen inte reglera och producera insulin. Den huvudsakliga funktionen av insulin är att omvandla socker, stärkelse eller andra objekt mat till energi. När kroppen slutar producera insulin, socker omlopp i blodet ökar okontrollerat, vilket leder till allvarliga störningar i nervsystemet, det vaskulära systemet, blodomloppet, fetma, även förlust av lemmar. Diabetes är ett växande globalt epidemi att även de mest avancerade medicinska läkare kontinuerligt håller på att förlora kampen mot. Ett ökande antal människor i medelåldern står inför den krassa verkligheten för diabetes på grund av ensidig kost och otillräcklig aktivitet. Yoga och en balanserad kost paras ihop har sett att visa markant steg mot bota diabetes och balansering blodsocker. Regelbunden yoga minskar också risken för uppkomsten av diabetes och håller det under kontroll genom att ändra livsstilsmönster. Om du är intresserad av att prova ut yoga som en nybörjare, kan du använda en bra yoga dvd i avskildhet i ditt eget hem och få ordentlig vägledning i yoga praktiserande från en utmärkt yogalärare.

Det finns olika yogaställningar som kan vara effektiva i avvärja diabetes. Sun hälsningsfras eller Surya Namaskar är en mycket kraftfull och hjälpsam yoga övning för personer som lider av diabetes. Denna övning tenderar att förbättra blodcirkulationen i hela kroppen och därmed en bättre nivå av insulin förvaltning i hela kroppen. Efter att ha blivit mer bekant med Sun hälsningar kan man praktisera andra yoga asanas inklusive Paschimottanasana, Dhanurasana, Ardhamatsyendrasana, Kapalbhati, Anuloma-Viloma, Vajrasana, Shankha Prakshalana och Savasana. Pranayama eller andningsteknik är också mycket bra för att kontrollera och rena blodet. Dessutom kan utöva meditation också vara till hjälp vid behandling av diabetes. Regelbunden meditation faktiskt har känt för att ha en reglerande effekt på blodsockerhalten. Gentle meditation musik kan vara till stor samtidigt som man övar pranayama eftersom det hjälper en att koncentrera sig mer på andningen.

Spirit Voyage är en online musik, som erbjuder en omfattande samling av andlig musik. Denna samling sträcker sig från allmän yoga musik till Kundalini Sadhana Music för praktiserande Kundalini yoga till World Sacred Music. Olika bra yoga dvd finns också på plats som lämpar sig för alla, från nybörjare till en aspirant. För Sun hälsningar försöka Shiva Rea: s Sun Salutations DVD eller något Ashtanga Yoga DVD. Man kan också hitta några bra Yoga DVD alternativ i Gurmukh Complete DVD Collection av Gurmukh. Vill veta mer om införliva Pranayama och andningsövningar i din dagliga rutin, prova boken Praana Praanee Praanayam. För musik bidra till att skapa idealiska avkopplande vibrationer under din yoga, prova WAH! Music Collection Två av WAH!, Snatam Kaur Complete Music Collection och många fler erbjuds på webbplatsen.

Voices of kända artister som Snatam Kaur, Gurmukh eller Wah! hjälper utövaren att uppnå en högre grad av koncentration. Så, utöva yoga eller meditation och leva ett långt och friskt liv utan sjukdom och sjukdom.

Om du vill ha en mer subtil inställning till yoga och tillbringar mycket tid på din dator, sinne du prova det interaktiva programmet Healing rytmer.


Författaren skriver om Ande Voyage som bedriver erbjuda olika typer av yoga musik och meditation musik . Företaget erbjuder olika cd-och dvd-skivor för att öva Kundaliniyoga och andra former yoga.