hemmet Improver

Om du anser ditt hus mer än bara ett skydd och en plats där du äter och sover, med andra ord om ni anser ert hus ett "hem", en mysig, varm bo för dig själv och din familj, förmodligen kommer du att vara mycket noga av den, och du kommer gärna ägna tid, kraft och pengar att göra det ännu varmare, mysigare, mer funktionell och snyggare. I själva verket kommer du inte bara ha den i sitt nuvarande skick, men du kommer att försöka göra den bättre och bättre: du vill förnya VVS och el i tid, kommer du att måla eller polish regelbundet dörrar och fönster, men du kommer också att lägga nya möbler eller ersätta en del olämpliga dem ..... och du kommer att åka runt med dina halv för att hitta några fina bitar av mjuka möbeltyger, eller bilder vägg eller antikviteter ... och du kommer att placera blomkrukor och prydnadsväxter här och där ..... och om du verkligen älskar ditt hem, kommer detta att vara en oändlig process: även när du tror att ditt hus är mycket trevligt, stilla, du kommer inte känna sig helt nöjd och du kommer att fortsätta för alltid att göra ändringar och tillägg, och ersätta , och flytta runt saker .... och bettering, och renovering och förbättra .... Ditt hem blir ditt högmod representerar dig själv, är en del av dig, och du är en del av ditt hem. Och om du bara har en liten tendens till perfektionism, kommer du aldrig helt nöjd med ditt hus, och du kommer att fortsätta år efter år med detta aldrig slut förbättringsprocess.

kairyo och Kaizen

Processen du gör för att ditt hus är en Kaizen process. Det japanska ordet Kaizen betyder "steg-för-steg, ständig förbättring".
Nu, förutsatt att du inte är nöjd med det nuvarande tillståndet i ditt hus, det finns många metoder du kan anta: du kan till exempel besluta att köpa en ny, helt annan typ av hus, eller du kanske väljer att behålla en man lever i, men du kommer att ringa en arkitekt och har den helt förnyas, ny inredning och ny inredning som passar din smak, eller annat, särskilt om din budget är begränsad (men inte bara i detta fall), kan du bestämma dig för att förbättra det steg för steg, månad efter månad, år efter år, och gör det själv (eller med dina halv), eller i alla fall, med direkt deltagande, med din egen design, och under ert direkt övervakning och kontroll.
I de två första fallen har du en Kairyo typ av förbättring, eller alltför stor storlek, teknisk förbättring. I det sista fallet du förbättra i ett Kaizen mode, eller steg-för-steg.
Vilken är den bästa metoden? Inget är bättre än det andra, de är bara olika och passar olika omständigheter. I många fall kan de båda synsätten ännu komplement, först en och sedan den andra.
Ändå finns det en stor skillnad mellan de två strategier: om du går Kairyo, mest använder du dina pengar för att få vad du vill, medan om du går Kaizen, du främst använder din hjärna (och dina händer och ditt hjärta, och din kreativitet och ......).
Detta är den verkliga skillnaden mellan de två synsätten: utan att röra giltighet Kairyo tillvägagångssätt i alla de fall där den är väl lämpad, den Kaizen metoden främst bygger på människors bästa förmåga och färdigheter.
Kaizen har utvecklats i 70 - 80-talet av den japanska industrin, i syfte att uppnå en hög kvalitet i industriella processer och i tillhörande produktion produkter. Det har varit begränsad till kvaliteten på fältet i flera år, och därefter tillämpas även på fråga för produktiviteten, i syfte att uppnå en hög nivå av effektivitet, och slutligen den har tillämpats på den övergripande organisatorisk struktur i ett företag, och syftet är att kör den mot en utmärkt eller världsklass status.

Kaizen och människor

Sanna natur Kaizen är i den mänskliga innehåll som bär. Förbättring genom Kaizen praktiken innebär djup, systematisk och kontinuerlig medverkan av personer (alla), att genom att använda vissa tekniker, men främst hjärnan, orsakar en förbättringsprocess för att starta, utveckla och aldrig slut. Kaizen motto är ".... idag bättre än igår, i morgon bättre än idag ....". Begreppet ständig förbättring tillämpas i alla riktningar: industriella processer kan förbättras - arbetsmetoderna kan förbättras - kvalitetsbrister kan elimineras - avfall kan minskas - kundservice kan bättrade - arbetsmiljön kan förbättras - chef / underställda relationen kan förbättras ..... himlen är gränsen.
Nu kan förbättringar inom industrin uppnås på många sätt: ny teknik kan ge förbättringar av en process eller att produkternas kvalitet - tekniken kan också medföra förbättringar i produktivitet och effektivitet - det kan också medföra förbättringar av kundservice - externa konsulter kan ge förbättringar av arbetsmetoder, processer, till relationer. Men dessa typer av förbättringar inte heller omfattas av Kaizen paraply. Kaizen är förbättring genom den fattige strategi: den fattige inte spendera pengar på förbättringar eftersom han inte har några pengar att kasta på det - han hellre använder sin visdom, och hans hjärna och hans kreativitet och hans talang och hans tålamod ....

Kaizen är Brain Power

Detta är den verkliga kraften i Kaizen: genom att använda sin hjärna för att få förbättringar, människor perfekt sin kompetens och öka ännu mer sin talang. Och det är en extra fördel: de är mer nöjda. Om du är en rik man, och bygga en lyxig villa ritad av de bästa arkitekt i stan, kan du eller kanske inte är lika nöjd som den genomsnittliga mannen som genom år av patienten, kreativt arbete har förvandlat sitt hus till en mysig, varm boet, fylld med handgjorda dekorationer, varje hörn visar sitt engagemang, varje prydnads objekt köps via intelligenta besparingar men valda med omsorg och rik på smak, och varje detalj visa och bevisa sin kärlek ...... Varje steg av förbättring, när de är avslutade, ger tillfredsställelse, men förmodligen den verkliga tillfredsställelse i förbättringsarbetet själva: därför att förbättra huvudsakligen eller i första hand genom kreativa insatser är en tuff utmaning, och utmaningen är en underbar källa till tillfredsställelse.

verktyg för Kaizen

Visst är hjärnan själv tillräckligt: specifika metoder som finns tillgängliga för Kaizen orienterade människor att utföra ett effektivt sätt. Liksom ett hem Improver behöver veta tillräckligt om inredning, och antikviteter "restaurering samt mjuka möbeltyger (och landskapsarkitektur, målning, VVS, tapetsering ......), liknande den industriella Kaizen Improver behöver veta om problemlösningstekniker och verktyg för kreativitet, och Pareto och Ishikawa diagram (för att nämna några av de tillgängliga instrument för systematisk förbättring). Dessutom inom industrin, Kaizen kräver giltig en extra kompetens från folk: förmåga att arbeta effektivt i team. Utifrån antagandet att "påven och bonden tillsammans vet mer än påven ensam", har den japanska utsträckning används och behärskar "team"-konceptet på riktigt, metodisk förbättring. Deras kvalitetscirklar, till exempel, är kända över hela världen.
I västra industriella miljöer begreppet "effektiva team för systematiska förbättringar" på något sätt har misslyckats med att leverera hög nivå resultat, främst beroende på stora kulturella skillnader. Möjligheten att utföra i team effektivt, medvetet och regelbundet, med syftet att förbättra systematiskt alla svaga områden i ett företag verkar vara, i västvärlden, inte lika hög som i Fjärran Östern. Och många försök att transplantera japanska metoder och Kaizen metoder i västra företag har på något sätt misslyckats. Sanningen är att det ursprungliga Kaizen konceptet måste anpassas för att passa inte bara de västliga industriella miljön, men även det specifika företaget, med vederbörlig hänsyn till dess kultur och värderingar (och mål, strategier, riktlinjer .....).
Liksom ett hem Improver kan inte och kommer inte bara förändra hans hus efter rekommendationer och idéer från ett inrednings magasin (idéer som han kommer ganska veterinären och anpassa sig till hans eller hennes specifika behov och smak), liknande ett företag är villiga att genomgå en kontinuerlig kommer systematisk förbättring måste identifiera, definiera och distribuera en särskild "stil" och särskilda, skräddarsydda metoder för att bereda sin "väg till topprestationer.

hemmet älskare

Och det finns en sista och mycket svårt hinder att övervinna, för en västerländsk företag, när han genomgår ett Kaizen program. I den verkliga arten av Kaizen, är förbättringar som gjorts av personer som arbetar tillsammans i team (för att få en "resonans" effekt), och använder effektivt sin förmåga, kompetens och hjärna. Men de måste också vara intimt övertygad om vad de gör, och de måste också dela en "vision" om hur framtiden kommer att bli, vad de kan åstadkomma, och den tillhörande gemensamma fördelar. Om denna djupa känsla saknas eller är betydligt saknas kan bara ytliga förbättringar uppnås. En verklig hem Improver är i första hand en "hem älskare" och har en vision av vad hans eller hennes hem kommer att bli, och har känslor och förnimmelser i åtanke och känslor, och en "kreativ spänning" som driver honom eller henne i önskad riktning ..... ett verkligt hem Improver har en känsla av tillhörighet, av "symbios" med hans eller hennes hem ..... och detta kommer så småningom göra skillnaden mellan en varm boet och en överdådig men artificiella hus. Även i industrin, en positiv känsla av engagemang, tillhörighet, och en "delad" vision är starka förutsättningar för en effektiv, Kaizen stil, väg förbättring.
Man bör helst förstår och delar företagets mål, och känna del av företaget, med lite kärlek till den, liksom ett äkta hem Improver .......
Detta är, troligen, den tuffaste utmaningen för västerländska förvaltning.

av Carlo Scodanibbio http://www.scodanibbio.com