hjemmet jordforbedringsmiddel

Hvis du overveje dit hus mere end blot en læ og et sted, hvor du spiser og sover, med andre ord, hvis du overveje dit hus en "hjem", en hyggelig, varm rede for dig selv og din familie, sandsynligvis vil du passe godt af det, og du vil gerne dedikere tid, ressourcer og penge til at gøre det endnu varmere, hyggeligere, mere funktionelle og bedre ud. Faktisk vil du ikke bare holde den i sin nuværende tilstand, men du vil forsøge at gøre det bedre og bedre: du vil forny VVS og elektriske rettidigt, og du vil male eller polish regelmæssigt døre og vinduer, men du vil også tilføje nye møbler eller erstatte nogle uegnede dem ..... og du vil shoppe rundt med din halv for at finde nogle pæne stykker møbelstoffer, eller væg billeder eller antikviteter ... og du vil placere urtepotter og prydplanter her og der ..... og hvis du virkelig elsker dit hjem, vil dette være en endeløs proces: selv når du tror, at dit hus er rigtigt fint, skønt, du vil ikke føle helt tilfreds, og du vil fortsætte for evigt at foretage ændringer, og tilføjer, og erstatte , og flytter ting rundt .... og dygtiggørelsen og renovering og forbedring af .... Dit hjem bliver din stolthed, repræsenterer dig selv, er en del af dig, og du er en del af dit hjem. Og hvis du kun har mindre tendens til perfektionisme, vil du aldrig være helt tilfreds med dit hus, og du vil fortsætte år efter år med dette aldrig slutter forbedringsproces.

kairyo og Kaizen

Processen du gør for at dit hus er en Kaizen proces. Det japanske ord Kaizen betyder "step-by-step, løbende forbedring".
Nu, forudsat du ikke er tilfreds med den nuværende tilstand af dit hus, er der flere fremgangsmåder, du kan vedtage: du kan for eksempel beslutte at købe en ny, helt anden type hus, eller du kan beslutte at holde den, du lever i, men du vil kalde en arkitekt og har det helt nye, re-møbleret og re-dekoreret passer til din smag, eller andet, især hvis dit budget er begrænset (men ikke kun i dette tilfælde), kan du beslutte at forbedre det trin-for-trin, måned efter måned, år efter år, og gør det selv (eller sammen med din halvdel), eller i hvert Fald, med din direkte involvering, med dit eget design, og under din direkte overvågning og kontrol.
I de første to tilfælde, behøver du en Kairyo type forbedring, eller store størrelse, teknologisk forbedring. I det sidste tilfælde af at du forbedre i en Kaizen mode, eller trin-for-trin.
Hvilken er den bedste fremgangsmåde? Ingen er bedre end den anden, de er simpelthen anderledes, og passer til forskellige omstændigheder. I mange tilfælde kan de to tilgange selv være et supplement, første den ene, og så den anden.
Der er dog stadig en væsentlig forskel mellem de to tilgange: hvis du går Kairyo, du oftest bruger dine penge at få, hvad du ønsker, og til, hvis du går Kaizen, du primært bruger din hjerne (og dine hænder, og dit hjerte, og Deres kreativitet og ......).
Dette er den reelle forskel mellem de to tilgange: uden at røre gyldigheden af Kairyo fremgangsmåde i alle de tilfælde, hvor det er velegnet, den Kaizen tilgang er hovedsageligt baseret på folks bedste evner og færdigheder.
Kaizen er blevet udviklet i 70'erne - 80'erne af den japanske industri, for at nå et højt niveau af kvalitet i industrielle processer og i associerede output produkter. Det har været begrænset til kvalitet inden for flere år, og derefter også anvendes på produktiviteten spørgsmålet, med henblik på at opnå et højt effektivitetsniveau, og endelig har det været anvendt til den overordnede organisatoriske struktur af en virksomhed, og målet er at drive den i retning af en fremragende, eller i verdensklasse status.

Kaizen og mennesker

Den sande natur af Kaizen er i den menneskelige indhold, det udøver. Forbedringer gennem Kaizen praksis betyder dyb, systematisk og vedvarende inddragelse af mennesker (alle), at ved hjælp af bestemte teknikker, men først og fremmest deres hjerne, forårsage en proces forbedring at starte, udvikle og aldrig ende. Den Kaizen motto er ".... dag bedre end i går, i morgen bedre end i dag ....". Begrebet løbende forbedringer anvendes i alle retninger: industrielle processer kan forbedres - arbejdsmetoder kan forbedres - kvalitetsmangler kan fjernes - affald kan reduceres - kundeservice kan forbedres - arbejdsmiljøet kan forbedres - boss / underordnede forholdet kan forbedres ..... Himlen er grænsen.
Nu kan forbedringer i industrien opnås på mange måder: ny teknologi kan give forbedringer til en proces eller til produkternes kvalitet - teknologi kan også skabe forbedringer i produktiviteten og effektiviteten - det kan også medføre forbedringer kundeservice - eksterne konsulenter kan give forbedringer arbejdsmetoder, processer, at interpersonelle relationer. Men disse typer af forbedringer falder ikke ind under Kaizen paraply. Kaizen er forbedringer gennem den fattige mand tilgang: den stakkels mand ikke bruge penge på forbedringer, fordi han har ingen penge at kaste efter det - han hellere bruger sin visdom, og hans hjerne , og hans kreativitet, og hans talent, og hans tålmodighed ....

Kaizen er hjernen magt

Dette er den reelle magt i Kaizen: Ved at bruge deres hjerne til at opnå forbedringer, folk perfekt deres færdigheder og øge endnu mere deres talent. Og der er en ekstra fordel: De er mere tilfredse. Hvis du er en velhavende mand, og opbygge en overdådig villa tegnet af den bedste arkitekt i byen, kan du måske ikke være så tilfreds som den gennemsnitlige mand, der gennem årene af patient, skabende arbejde har omdannet sit hus til en hyggelig, varm reden, fyldt med håndlavede dekorationer, hvert hjørne viser hans engagement, hver pynt objekt købt gennem intelligent besparelser, men udvalgt med omhu og rig på smag, og hver detalje, der viser og beviser sin kærlighed ...... Hvert trin på forbedring, når de er udført, bringer tilfredshed, men sandsynligvis den virkelige tilfredshed er i forbedringsproces selv: fordi en forbedring eller hovedsagelig gennem en kreativ indsats er en hård udfordring, og udfordringen er en vidunderlig kilde til tilfredshed.

værktøjer til Kaizen

Sikkert, hjerne alene er ikke tilstrækkeligt: specifikke teknikker er til rådighed for Kaizen orienterede mennesker til at udføre effektivt. Ligesom et hjem jordforbedringsmiddel behov for at vide tilstrækkeligt om boligindretning og antikviteter «restaurering og møbelstoffer (og landskabspleje, maling, VVS, wallpapering ......), ligeledes den industrielle Kaizen jordforbedringsmiddel behov for at vide om problemløsning teknikker og redskaber til kreativitet, og Pareto og Ishikawa diagrammer (for blot at nævne et par af de foreliggende instrumenter til systematisk forbedring). Desuden har der i industrien, Kaizen kræver et gyldigt en ekstra færdighed fra folk: evnen til at arbejde effektivt i team. Med udgangspunkt i den antagelse, at "paven og Bonde sammen vide mere end paven alene", har de japanske omfattende anvendt, og mestrer "team"-konceptet for alvor, metodisk forbedring. Deres kvalitet Circles, for eksempel kendt er verdensomspændende.
I den vestlige industrielle miljøer begrebet "effektiv team for systematisk forbedring" har en eller anden måde har undladt at levere højt resultat, hvilket hovedsagelig skyldes betydelige kulturelle forskelle. Evnen til at udføre i team effektivt, forsætligt og regelmæssigt, med det formål at forbedre systematisk alle svage områder i en virksomhed, synes at være, i den vestlige verden, ikke så høje som i Det Fjerne Østen. Og mange forsøg på at transplantation japanske metoder og Kaizen tilgange til vestlige virksomheder har en eller anden måde slået fejl. Sandheden er, at den oprindelige Kaizen koncept må tilpasses, så de passer ikke kun den vestlige industrielle miljø, men selv de specifikke virksomhed, idet der tages behørigt hensyn til virksomhedens kultur og værdier (og mål, strategier, politikker .....).
Ligesom et hjem jordforbedringsmiddel kan ikke og vil ikke blot ændre sit hus følgende anbefalinger og ideer af en boligindretning magasin (ideer, at han hellere vil dyrlægen og tilpasse sig til hans eller hendes særlige behov og smag), ligeledes en virksomhed er villige til at gennemgå en proces med kontinuerlig vil systematisk forbedring nødt til at identificere, definere og implementere en særlig "stil" og særlige, personlige metoder til at bane sin "vejen til topkvalitet".

hjemmet elsker

Og der er en sidste og meget vanskelig hindring at overvinde, for en vestlig virksomhed, når der foretages en Kaizen program. I den sande natur af Kaizen er forbedringer foretaget af folk, der arbejder sammen i team (for at få en "resonans" effekt), og ved hjælp af effektivt deres evner, færdigheder og hjerne. Men de skal også være tæt overbevist om, hvad de gør, og de skal også dele en "vision" for, hvordan fremtiden vil være, hvad de kan opnå, og af den fælles tilknyttede ydelser. Hvis denne dybe følelse mangler eller er betydeligt mangler, kan kun overfladiske forbedringer opnås. Et ægte hjem jordforbedringsmiddel er først og fremmest et "hjem elsker", og har en vision om, hvad hans eller hendes hjem vil blive, og har følelser og fornemmelser i tankerne og følelserne, og en "kreativ spænding", der drev ham eller hende i den ønskede retning ..... et egentligt hjem jordforbedringsmiddel har en følelse af at høre på "symbiose" med hans eller hendes hjem ..... og det vil i sidste ende gøre forskellen mellem en varm rede og en overdådig, men kunstig hus. Også i industrien, en positiv følelse af engagement, af at høre, og et "fælles" vision, er stærke forudsætninger for en effektiv, Kaizen stil, sti til forbedring.
Et individ bør ideelt forstår og deler virksomhedens mål, og føler en del af virksomheden, med en smule kærlighed til det, som en ægte hjem jordforbedringsmiddel .......
Dette er sandsynligvis den største udfordring for vestlige forvaltning.

af Carlo Scodanibbio http://www.scodanibbio.com