Adoleshenca është një fazë e rëndësishme për zhvillimin fizik dhe mendor të njeriut. Një tru Adoleshenti është rritur dëshira e dijes dhe hulumtimit. Në të njëjtën kohë është shumë e ndjeshme ndaj sjelljeve me rrezik të lartë, sëmundjet mendore, dhe varësisë. Adoleshenti i drogës dhe alkoolit, rezultatet në anën ndikon që mund të ndikojnë ato për tërë jetën.

Adoleshenca dhe alkoolit

qasje të lehtë të alkoolit është një nga arsyet më të mundshme që një adoleshent me makinë drejt alkoolit. Si të rinjtë nuk janë rritur plotësisht fizikisht dhe mentalisht, alkoolit do të ketë një efekt të gjatë të qëndrueshme dhe të rënda për ta.

Alkooli është një qetësues që ngadalëson funksionin e sistemit nervor qendror, i cili është vendimtar në ruajtjen e perceptime, lëvizjet, emocionet, vizion dhe dëgjimin e një personi. Duke filluar keqperdorim i alkoolit në një moshë të rinj dhe të vazhdueshëm atë nëpërmjet jashtë pjesën tjetër të jetës do të ketë një ndikim të rëndësishëm në keqtrajtuesi që mund të jenë fatale.

Adoleshenca dhe Abuzimit Marijuana

Marihuanës është një nga drogat më gjerësisht keqpërdorur të paligjshme në Shtetet e Bashkuara. Relativisht, marihuana është më fatale të alkoolit për një fëmijë. Sipas Universiteti i Cincinnati, abuzimi marihuanë në mënyrë të konsiderueshme në rënie të aktiviteteve të trurit për detyrat njohëse në adoleshentët.

Një studim i kohëve të fundit e bërë nga shkencëtarët në Universitetin e Veriut breg ka gjetur se abuzimi marihuanë përkeqëson dobësisë gjenetike të skizofrenisë në mesin e të rinjve.

Shizofreni zakonisht shfaqet në adoleshencë në fund të meshkujve të cilët marihuanë abuzimit. Në të kundërtën, femrat priren për zhvillimin e skizofrenisë më vonë në mes tyre-20-tat dhe më gjerë. Skizofrenia është një çrregullim i rëndë psikiatrik me simptomat e paqëndrueshmëri emocionale, shkëputje nga realiteti, dhe tërheqja në vetë.

Arsyet për Abuse

Ka shumë arsye pse disa fëmijë dhe të rinj të fillojë adoleshencë ka abuzuar me alkool dhe marihuanë ose ndonjë drogë tjetër. Shumica e të rinjve në një formë të abuzimit të drogës, sepse ata e shohin anëtarët e tyre të familjes ose miq ose të njohur njerëzit abuzimit dhe duket të gëzojë atë. Shkaku tjetër e rëndësishme është të rinjve për të dëgjuar këngët e drogës dhe të shohin ato abuzuar në TV dhe në filma dhe moskuptimi i kësaj drogës është e zakonshme dhe asgjë të gabuar në të. Disa adoleshencë keqkuptoj se marihuanë dhe droga të tjera të ndihmojë ata për të shpëtuar nga problemet në shtëpi, shkollë, ose me miqtë.

Alkooli dhe abuzimi marihuanë imponojë serioze dhe afatgjate ndikon në adoleshentët. Prindërit dhe institucionet arsimore kanë një rol më të madh për të luajtur dhe për të ndihmuar të rinjtë të kuptojnë ndikimin e drogës, të ndaluar atë dhe për të parandaluar atë.

DrugAlcoholTest.com është një dyqan online ofruar drogës test THC dhe produktet e shqyrtimit të drogës në formate të ndryshme duke përfshirë gjakut, urinës dhe drogës testimit me gojë. Disa nga produktet e njohura janë të drogës pështymë test, breathalyzer, dhe drogës marijuanë provë produkteve.