Mundësia e një fëmijë duke u leuçemia është diçka si rreth një në dy mijë me rreth katërqind raste të reja paraqiten çdo vit në Mbretërinë e Bashkuar. Norma shërim për atë sëmundje ndryshon shumë dhe varet nga shumë gjëra të ndryshme.

Fundit hulumtime dhe studime rreth kësaj sëmundje na kanë ndihmuar të ndryshojë të kuptuarit tonë të sëmundjes e cila na jep një mundësi të madhe për të gjetur trajtimeve dhe të zhvillojnë terapi për të ndaluar atë ose për të parandaluar zhvillimin e leukemisë.

Burojnë qeliza të pranishëm në gjakun e kurrizit, në qoftë se përdorimi mund të ndihmojë të shëroj këtë sëmundje, por ajo duhet të jetë qelizat e personit të sëmurë për të garantuar një shërim të mirë. Burojnë qeliza gjenden në gjak kurrizit do të ndihmojnë në rikthimin e funksionit të pacientit imunitetit dhe prodhimin e sistemeve të gjakut, e cila është një alternativë të fuqishme për të përdorur palca e kockave. Në mënyrë që të ketë këto qeliza burimore të gatshëm për t'u përdorur në rast të një kec tuaj të merrni këtë sëmundje, është një ide e mirë për të përdorur qelizat e bankës ose të kurrizit të bankave të gjakut që do të bëjë burojnë qeliza ose kurrizit gjakut mbledhjes dhe pas kurrizit ruajtjen e gjakut. Që kurrë nuk e dimë se çfarë të ardhmen është bërë nga, magazinimin e qelizave të fëmijës tuaj ose gjaku rrjedhin kurrizit në lindje mund të shpëtuar jetën e tyre në të ardhmen. Përdorimi i burojnë qeliza për të kuruar disa sëmundje është vetëm në fillim të saj dhe është pothuajse e sigurt që burojnë qeliza do të ndihmojë në kurimin e një sëmundje shumë më tepër në të ardhmen.

Going back to leuçemia vetë, shumë studime dhe hulumtime janë kryer gjatë viteve të përpiqen për të gjetur dhe për të kuptuar më mirë shëron sëmundjen. Nuk është në treguesit aktuale madhe që translocation kromozom është shumë shpesh ngjarje të parë në binjakët mitur me një leucemia limfoblastike të rënda. dëshmi më shumë që leucemia fëmijëri mund të dalin para lindjes vjen nga inspektimi i spote gjakut neonatale. Disa analiza e kryera për gjenet shkrirje të veçanta, mund të zbulojë si disa si një në njëzet qelizat leukemic në një vend të gjakut. Ekzistenca e zinxhirit të njëjtin gjen shkrirje në një vend të gjakut neonatale siç është në qelizat leukemic një pacienti në diagnozën ofron prova të pagabueshme që leuçemia është inicuar prenatally, dhe ndoshta nga zhvillimi i gjenin fusion vetë.

Kalon më shumë kohë, shkencëtarët më të kuptojnë se qelizat mund të jenë shumë të dobishme dhe me siguri do të na ndihmojë shumë në luftën kundër disa sëmundjeve. Kjo është edhe arsyeja pse shumë bankë private qelizave burimore dhe të bankave të gjakut kurrizit janë krijuar gjatë viteve të fundit.